Koukalová víťazkou šprintu v Oberhofe, Gereková 23. - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

6. januára 2017

Koukalová víťazkou šprintu v Oberhofe, Gereková 23.



Je poslednou víťazkou roku 2016 a tiež prvou víťazkou roku 2017. Gabriela Koukalová deklasovala svoje súperky v šprinte v Oberhofe a pripísala si už tretí triumf v aktuálnej sezóne. Kaisu Mäkäräinenovú a Máriu Dorinovú Habertovú zdolala o viac ako 20 sekúnd.


Jednotka na začiatku aj konci

Jednotka na hrudi bola dnes u Gabriely Koukalovej naozaj symbolická. Od začiatku išla veľmi rýchlo, ale trochu ju brzdila pomalšia prvá položka. Zvládla ju však čisto a držala sa na 6. mieste, 15 sekúnd za duom Kaisa Mäkäräinenová a Marie Dorinová Habertová.

Koukalová excelovala v behu i naďalej, celkovo zaznamenala druhý najrýchlejší čas za Mäkäräinenovou. Medzi Češkou a Fínkou bol ale zásadný rozdiel. Kým Koukalová zvládla za nula aj stojku, tak Mäkäräinenová dvakrát chybovala. ,,Cítila som sa dosť istá ešte pred postavením na štart . Začala som strieľať príliš rýchlo pre mňa. Po druhej chybe, keď som išla na koliečko, som si myslela: Tak som zas tu, musím ísť do trestného kola a potom sa uvidí, čo ďalej." Jednu chybu urobila postojačky aj Marie Dorinová Habertová, a tak bolo všetko jasné.

Gabriela Koukalová nakoniec porazila Kaisu Mäkäräinenovú o 21,3 sekundy. Vďaka tretej výhre v sezóne sa už dotiahla v celkovom poradí o bod za druhou Finkou. Celkovo Koukalová zaznamenala 15. výhru vo svojej kariére a po Veronike Vítkovej je druhou Češkou, ktorá dosiahla v Oberhofe na víťazstvo. V nemeckom stredisku pritom až do dnešného dňa ani nestála na stupňoch víťazov. ,,Bolo veľa pretekov, kedy som bola plná síl na začiatku pretekov, no ku koncu mi ich postupne ubúdalo. Myslím, že dnes som taktiku zvolila skvele." tešila sa Koukalová v cieli.




Body pre Domračevovú

Aj napriek absencii Laury Dahlmeierovej a Franzisky Preußovej to vyzeralo, že by mohlo byť ukončené štvorročné čakanie Nemiek na individuálne pódium v ​​Oberhofe. Ešte po streľbe postojačky držala Maren Hammerschmidtová druhé miesto, ale nakoniec sa prepadla až na piatu priečku.

Okrem medailistek ju predbehla ešte Anaïs Chevalierová, ktorá štvrtým miestom potvrdila životnú formu z Nového Mesta na Morave. Naopak u Dorothei Wiererovej to nebolo úplne ono. S nulou by bola určite rada vyššie než na 6. pozícii.

Životný závod dnes zabehla a zastrieľala 10. Chardin Sloofová, Holanďanka vo švédskych službách. Darilo sa aj zástupkyniam ázijského kontinentu. Ruska s kórejským pasom Anna Frolinová skončila 12. a Číňanka Jialin Tangová 20. Menej spokojná asi bude Darja Domračevová. V prvom závode po takmer dvojročnej pauze jej to veľmi nebežalo, dvakrát mierila vedľa a obsadila 37. miesto.


Skvelý výkon Gerekovej

To, čo sme si priali sa takmer splnilo. Janka Gereková mala našliapnuté na naozaj pekné umiestnenie. V streľbe postojačky to mierne skazila - netrafila jeden terč a tak sa nemohla zaradiť lepšie, ako na 20.pozíciu. Na trati jej to moc nešlo, dôkazom čoho je 35.bežecký čas za najrýchlejšou Kaisou Mäkäräinenovou a celkové vynikajúce 23.miesto. Terézii Poliakovej sa vôbec nedarilo. Po piatich chybách na strelnici (3+2) a stratou vyše 4 minút sa umiestnila na nebodovanom 80.mieste a neklasifikovala sa do zajtrajšej stíhačky.

Stále je to však od našich biatlonistiek na lyžiach slabé. Nemôžu preto pomýšľať na lepšie ako 20.miesto v SP.


Celé preteky (v angličtine)


Foto: Gabriela Koukalová (IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára