SP Oberhof 2017: Štartové listiny pretekov s hromadným štartom - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

8. januára 2017

SP Oberhof 2017: Štartové listiny pretekov s hromadným štartom



Bodku za Svetovým pohárom v Oberhofe urobia preteky s hromadným štartom. Najväčšou udalosťou bude pre domácich fanúšikov návrat Laury Dahlmeierovej, ktorú včera Gabriela Koukalová pripravila o žltý trikot.



Biatlonistov by v záverečný deň mohlo potešiť zlepšené počasie. Teplota sa bude blížiť k nule a vietor by mal byť miernejší. Zároveň môžeme očakávať slabé sneženie.


Mužský masák

Nech už bude akokoľvek, tak bude najväčším favoritom  Martin Fourcade . V Oberhofe vyhral predošlé dva hromadné štarty a v tejto sezóne už má na svojom konte 9 výhier. Druhé miesto bude obhajovať Anton Šipulin , ale teraz sa mu veľmi nedarí. Posledné tri preteky bol mimo TOP10. Zastúpiť by ho mal jeho menovec Anton Babikov .
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt babikov
Bude dnes od Fourcada lepší Rus Babikov?
Na Fourcada sa určite chystajú Nóri na čele s Emilom Hegle Svendsenom . Do boja o medaily bude chcieť prehovoriť aj Michal Šlesingr . Obhajca piatej priečky je vo famóznej bežeckej forme. To sa nedá povedať o jeho krajanovi Ondrejovi Moravcovi a Michalovi Krčmářovi .

Silnejším tímom momentálne disponujú Nemci. Trio Erik Lesser , Arnd Peiffer a Simon Schempp sa v Oberhofe ukazuje skvele. To platí aj o Talianoch. Dominik Windisch bude útočiť na tretie pódium v rade a doplniť ho môže aj Lukas Hofer .

Štartová listina hromadného štartu mužov


Ženský masák

Aj do tretieho závodu v Oberhofe sa vydá Gabriela Koukalová s číslom jedna, teraz navyše v žltom prevedení. Dnes už sa jej ale postaví Laura Dahlmeierová, ktorá je po dobrovoľnej pauze určite oddýchnutá a plná síl.

Víťazstvo vo stíhacím závode nakoplo Marie Dorinovú Habertovú. Pre Kaisu Mäkäräinenovú bude zase motiváciou fakt, že jej v tejto sezóne stále uniká výhra.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt makarainen
Dočká sa Kaisa konečne víťazstva?
Vedľa Dahlmeierovej sa dá čakať atak medailových pozícií aj od ďalších Nemek. Maren Hammerschmidtová bola piata v šprinte, štvrtá v stíhacích pretekoch a ... Dobrú náladu si bude chcieť zo soboty preniesť aj Vanessa Hinzová . V bojoch o najvyššie priečky ešte očakávajme Dorotheu Wiererovovú ,  Marte Olsbuovú či Anaïs Chevalierovú .

Po boku Koukalovej sa do závodu vydá aj Eva Puskarčíková . V stíhacích pretekoch pomerne slušne bežala, čo by mohol byť predpoklad pre dobrý výsledok v hromadnom štarte.

Ani v ženskom hromadnom štarte nemáme slovenské zastúpenie. Najlepšie postavenie v celkovom hodnotení má Anastasia Kuzminová, ktorá je so 48 bodmi na identickom 48.mieste. Gereková za ňou zaostáva o tri body a je momentálne na 50.pozícii.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára