Šprint: Fourcada z trónu v Oberhofe zosadil Julian Eberhard, Kubaliak 55. - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. januára 2017

Šprint: Fourcada z trónu v Oberhofe zosadil Julian Eberhard, Kubaliak 55.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt eberhard julian
Víťazom prvých pretekov v novom roku sa stal Julian Eberhard z Rakúska. Za ním sa umiestnil český reprezentant Michal Šlesingr a tretiu pozíciu si vybojoval po netrpezlivom očakávaní v cieli Dominik Windisch. Obhajca Veľkého glóbusu Martin Fourcade ostal takmer na konci prvej desiatky na ôsmej pozícii, keď si naňho jeho súperi našli recept na víťaznú vlnu. Na štart kvôli prechladnutiu nenastúpil Johannes Thingnes Bø či Dmytro Pidrušnij, ktorí museli z Oberhofu odísť.


Fourcade a spol.

V Oberhofe hral tradične úlohu premenlivý vietor. Michal Šlesingr, Martin Fourcade či Erik Lesser si s ležkou poradili bez chyby a držali sa na popredných miestach. Naopak, nedarilo sa Olemu Einar Bjørndalenovi, ktorý netrafil dve terčíky, Simonovi Ederovi s tromi chybami ale aj nášmu Martinovi Otčenášovi, ktorý si po prvej položke musel odkrúžiť 600 m naviac (4 trestné koliečka).

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt fourcade 2016
Dnes to nebolo od Fourcada ono.
Zo Slovákov sa na prvej položke darilo pomerne dobre Matejovi Kazárovi a Michalovi Kubaliakovi, keď zastrieľali s jednou chybou.


Eberhard a skvelí Taliani

Rakúšan začal po prvej streľbe stupňovať svoj beh. Na stojke zastrieľal síce pomalšie, ale čisto a zaradil sa na priebežné prvé miesto s väčším náskokom. Právom mu patril druhý najrýchlejší čas v cieli. ,,Zaregistroval som, že mám excelentné bežecké časy a pochopiteľne som to musel zladiť aj so skvelou streľbou. Trávil som cez Nový rok a Vianoce veľa času na strelnici." hovorí Julian. Odrazilo sa to výborne aj na jeho konečnom umiestnení. Hovoril pre IBU tiež o dnešných ťažkých podmienkach: ,,Podmienky boli dnes extrémne náročne: veľa snehu, čerstvého snehu a tiež vetra. Bol to ťažký, no v podstate skvelý deň pre mňa." Pred neho sa dostal jedine Martin Fourcade o necelých desať sekúnd. Ten ale na druhej položke chyboval až trikrát a so zlatou medailou sa mohol rozlúčiť. Prepadal sa poradím až zastal na 8.pozícii tesne za Emilom Hegle Svendsenom. S jednou chybou zastrieľal Michal Šlesingr, ktorému to dnes na lyžiach išlo. K celkovému tretiemu bežeckému času pridal striebornú medailu v cieli, keď zaostal za Eberhardom o 10,8 sekundy. ,,Cítil som sa oveľa uvoľnenejšie než v kotli v Novom Meste. Necítil som žiadny tlak." radoval sa Šlesingr. V cieľovej rovinke sa rozhodovalo medzi kandidátmi na tretie miesto. Boli nimi krajania Dominik Windisch, ktorý urobil v streľbe jednu chybu a Lukas Hofer s čistým kontom. Napokon ale čas hral v prospech Windischa, ktorý mal na trati viac síl. ,,Sledoval som posledné metre Lukasa v šatni. Keď som videl jeho čas, bolo jasné, že ma porazí. Som šťastný, že sa tak nestalo. Určite je aj on rád, že medaila je v našej reprezentácii. Bol to dobrý deň pre Taliansko." Prvú päťku uzavrel domáci biatlonista Erik Lesser, ktorý sa zaskvel aj v nedávno World Team Challenge (s F.Hildebrandovou) druhým miestom za Simonom Schemppom (s V.Hinzovou), ktorého v dnešnom šprinte predbehol a Schempp sa umiestnil na šestke s päťsekundovou stratou na Nemca a 46 na Rakúšana Eberharda.

Jedinými čistými strelcami, o ktorých bola v pretekoch núdza bol Talian Lukas Hofer, Benjamin Weger a In-Bok Lee z Kórei.

Posledná položka sa podarila slovenským reprezentantom Martinovi Otčenášovi a Michalovi Kubaliakovi, keď vyčistili všetky terče. Jednu chybu, rovnako ako v ľahu spravil Matej Kazár. V cieli bol najlepší Kubaliak na 55.pozícii s polsekundovým náskokom pred 56. Kazárom. Martin Otčenáš mal od prvého odstup viac než 3 minúty a patrilo mu 75.miesto.

Výsledky šprintu mužov
Analýza
Poradie Svetového pohára

Zajtra pokračujú šprintami v Oberhofe ženy v rovnakom čase 14:15. Svoje tipy pošlite na www.tipujbiatlon.cz.

Foto: Julian Eberhard (www.krone.at)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára