Stina Nilssonová, ktorá prešla k biatlonu, bola zaradená do švédskeho áčka - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

9. mája 2020

Stina Nilssonová, ktorá prešla k biatlonu, bola zaradená do švédskeho áčka

Pred dvoma týždňami oznámila olympijská víťazka v behu na lyžiach Stina Nilssonová, že prechádza k biatlonu. A rovno dostane šancu v nabitom švédskom A tíme.

"Stina bude zaradená priamo do áčkového tímu. Bude mať špeciálny režim zameraný na rozvoj jej streľby, " povedal na utorňajšej tlačovej konferencii v Östersunde hlavný tréner švédskej reprezentácie Johannes Lukas.

Nilssonová už s nácvikom streľby začala. "Každé ráno vstanem a idem trénovať streľbu. Ničoho neľutujem, milujem totiž výzvy. Celá biatlonová rodina je veľmi milá, mám z toho príjemný pocit. "

Ako to zatiaľ dvadsaťšesťročnej športovkyni ide? "Dnes sa mi darilo. Ale ešte nemám stabilitu, môžem urobiť aj tri štyri chyby. "
Foto: Stina pri privítaní vo švédskom A tíme. (Autor: Johan Axelsson)
Švédi chcú dať Nilssonovej patričnú podporu. Mala by veľmi úzko spolupracovať s novým streleckým trénerom švédskeho tímu Jeanom-Marcom Chablozem. Päťdesiatdvaročný Švajčiar žije od roku 2003 vo Švédsku, ako pretekár sa zúčastnil štyroch olympijských hier.

Zmenu hlási švédsky biatlon aj na pozíciu športového riaditeľa. Anders Byström prešiel k bežcom na lyžiach, nahradí ho Anna-Maria Uusitalová (za slobodna Nilssonová).

Foto: Stina Nilssonová (Autor: Bildbyrån)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára