Vojna medzi Fourcadom a Loginovom pokračuje. Po víťazstve mu smeroval ďalší trpký odkaz - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

12. januára 2019

Vojna medzi Fourcadom a Loginovom pokračuje. Po víťazstve mu smeroval ďalší trpký odkaz

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt alexander loginov 2019
Biatlonista Martin Fourcade sa znovu vyjadril k Alexandrovi Loginovi. Víťazovi šprintu a niekdajšiemu dopingovému hriešnikovi nemôže francúzska legenda zabudnúť práve užívanie zakázaných látok. A predovšetkým to, že sa za neho Rus doteraz neospravedlnil.


,,Vážil som si ho, než som nepoznal pravdu." priznal Fourcade

Martin Fourcade uviedol, že nemá dôvod Alexandra Loginova rešpektovať a veriť mu. Úlohu vraj nehrá to, že sa jedná o pretekára z Ruska. "Nejde o to, že je Rus. Problém je, že dopoval a teraz sa o tom mlčí. Neospravedlnil sa, nič nevysvetlil. Chová sa, ako by sa nič nestalo, " kritizoval situáciu francúzsky biatlonista.

Podľa Fourcada sa Loginov dostatočne neospravedlnil a nevysvetlil svoju minulosť práve biatlonovej komunite. "Je dôležité sa nielen ospravedlniť, ale všetko vysvetliť. Prečo užíval dopingové látky? Nikdy nepovedal, ako sa to stalo, či ho niekto donútil k dopingu, alebo to urobil sám od seba. Veď môže prehovoriť, my všetci o tom hovoríme. Náš rešpekt si musí zaslúžiť, " nešetril Loginova Fourcade.

Zároveň dodal, že je k tejto situácii a predovšetkým k Loginovi celá biatlonová komunita príliš láskavá, ako diváci, tak aj biatlonisti. "Nehovorím, že si zaslúžia doživotný trest, ale môj rešpekt mať nemôže, nedá sa len tak zabudnúť na minulosť."
Súvisiaci obrázok
Alexander Loginov 
Fourcade si tiež vybavil, ako spolu s Loginovom stáli prvýkrát na jednom pódiu. To bolo v roku 2013 v Osle. Fourcade vtedy vyhral šprint, Loginov tu ako junior prvýkrát pretekal medzi dospelými a hneď z toho bol bronz. "Prišiel som k nemu, bol som za neho šťastný, pretože rovnako ako Johannes (Bø - pozn. redakcie) bol junior a podarilo sa mu dostať na stupne víťazov medzi dospelých. Veľmi som si ho vážil. Ale rešpekt a dôvera v neho zmizli, keď mu bol neskôr preukázaný doping. A myslím, že stratil dôveru celej biatlonovej rodiny. Ak ju chce späť, musí hovoriť a musí byť úprimný, inak tú dôveru nikdy mať nebude," uzavrel pre NRK Fourcade.


So Šipulinom si dohovoril, Loginova považuje za zbabelca

K dopingovej minulosti Alexandra Loginova sa Martin Fourcade vyjadruje často. A niekedy nezostáva len pri slovách. Nejvyhrotenejší moment nastal v roku 2017 na Majstrovstvách sveta v Hochfilzene. Loginov sa vtedy po dvojročnom treste vrátil, najprv do IBU Cupu, z ktorého bol čoskoro povolaný do zmiešanej štafety práve na Majstrovstvách. To rozhnevalo hŕbu pretekárov, najviac práve Fourcada. Keď pri štafete Loginov dokončoval tretí úsek, Fourcade vyrážal do štvrtého, pričom prišiel k Rusovi a palicou sa odrazil od jeho lyže. V cieľovej rovinke potom Fourcade prešprintoval ruského finišmana Antona Šipulina, otočil sa k nemu a ukázal zaťatú päsť. Nasledoval vypätý medailový ceremoniál, kde obaja bronzoví Rusi odmietli druhému Fourcadovi podať ruku. Ten zoskočil zo stupňov víťazov a demonštratívne odišiel. Nasledovali slovné prestrelky na tlačovej konferencii, kam ruský tím Loginova radšej ani neposlal. Kým so Šipulinom si ešte na Majstrovstvách dokázal Fourcade podať ruku, k Loginovi jeho chladný vzťah trvá aj naďalej.


Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať ďalej, dnes o 15:00 idú mužy v nemeckom Oberhofe stíhacie preteky. Alexander Loginov štartuje z prvého miesta, Martin Fourcade naňho stráca 47 sekúnd. Je dosť možné, že sa stretnú pri slávnostnom ceremoniále.

So súhlasom I.H.
Zdroje: NRK, sports.ru
Hlavné foto: Martin Fourcade (Eurosport)