Medzinárodná biatlonová únia sprísňuje pravidlá pre zmenu občianstva - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

29. októbra 2019

Medzinárodná biatlonová únia sprísňuje pravidlá pre zmenu občianstva

ibu-website
Medzinárodná biatlonová únia sa v nových stanovách zaručila značne obmedziť prechod biatlonistov k iným krajinám. Zmena národnosti sa tak značne skomplikovala. Informuje o tom ruská agentúra TASS.

Nové pravidlo rozlišuje dve kategórie biatlonistov: Tí, ktorí ešte nedosiahli 23 rokov, budú môcť za novú krajinu pretekať dva roky od posledného štartu za pôvodnú krajinu. Tí, ktorí už dovŕšili 23 rokov, budú musieť uviesť silné väzby na novú krajinu. Napríklad sobáš alebo trvalý pobyt. Ich karanténa potom bude trojročná.

Výnimka môže nastať, keď sa spolu obe národné federácie na prestupe dohodnú. V takom prípade bude mať posledné slovo výkonný výbor IBU.

Zároveň platí, že každý biatlonista môže zmeniť národnosť len raz. Aj tu existuje jedna výnimka, a to pri návrate k pôvodnej krajine, ak do 23. narodenín uplynie dvojročná karanténa.

Biatlonové prestupy sú obľúbené najmä u východných štátov. Už v januári by mohla Ruska Oľga Podčufarovová štartovať za Slovinsko. Jej krajanka Jekaterina Avvakumovová zase prejavila záujem reprezentovať Srbsko, aj keď už má za sebou prestup do juhokórejských služieb.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt olga podchufarova"
Oľga Podčufarovová (foto: Eurosport)

Zdroj: TASS, K.Halberštádt (upravené)
Foto: Oficiálne logo IBU 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára