SP Kontiolahti: Severanky na stupni víťazov, najvyššie Hanna Öbergová - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

29. novembra 2020

SP Kontiolahti: Severanky na stupni víťazov, najvyššie Hanna Öbergová

Nedeľňajšie šprinty priniesli severskú dominanciu aj medzi ženami. Suverénne opanovala preteky Hanna Öbergová pred nórskymi biatlonistkami Marte Røiselandovou a Karoline Knottenovou.


Cieľ splnený

,,Túto sezónu som chcela vyhrať šprint a hneď sa to podarilo.", nechala sa počuť Hanna Öbergová po víťazstve v Kontiolahti. Streľbu zvládla za nula, bežecký čas mala najrýchlejší. Tri sekundy na ňu stratila mladšia Elvira Öbergová, ktorá však mala smolu na strelnici a tri terče jej nespadli. Umiestnila sa až v tretej desiatke.



Druhá skončila Marte Røiselandová rovnako s dvomi nulami, v cieli na Hannu stratila 24 sekúnd. Na strelnici pobudla dlhšie než Švédka a dávala si na každej rane záležať. Minulú sezónu skončila Røiselandová v úvode sezóny rovnako druhá. Na trati za ňou zaostala krajanka, 25-ročná Karoline Knnottenová, ktorá si vylepšila 19.miesto zo šprintu na bronzovú priečku. 


Vylepšené maximá a švédska dominancia

Opäť prekvapila Johanna Skottheimová, ktorá si pohoršila po včerajšej tretej priečke o jedno miesto a aj 5. Mona Brorssonová. Tá si vylepšila osobné maximum zo šprintu. Znovu to ukazuje neuveriteľnú pripravenosť švédskych biatlonistiek.


Foto: Švédske ženy po nedeľňajšom šprinte (Autor: Christian Manzoni/IBU)


Osobné maximum si vylepšili Bieloruska Dzinara Alimbekavová (6.), ktorá si na strelnici dovolila jednu chybu a mala dokonca piaty najrýchlejší bežecký čas, Tuuli Tomingasová (7.) z Estónska, Chloe Chevalierová (8.) z Francúzska, Emilie Kalkenbergová (14.) z Nórska či ruská debutantka Irina Kazakevičová, ktorá skončila na 28. mieste.


Tými, kto dnes sklamal sú Dorothea Wiererová (22.), Franziska Preussová (23.) či Tiril Eckhoffová. Eckhoffovej sa z úvodu sezóny vôbec nedarí na strelnici, v dvoch víkendových pretekoch nastrieľala až 10 minel. Dnes skončila na nebodovanej 43.priečke.


Horvátová s Machyniakovou v poli porazených

Obe Slovenky si so strelnicou poradili obstojne, čo sa týka bežeckých časov a výkonov, predbehli ich takmer všetky pretekárky. Veronika Machyniaková sa s jednou chybou v stojke umiestnila v cieli najvyššie, na 95.mieste, Henrieta Horvátová skončila o dve priečky za ňou s dvomi minelami na strelnici, na 97.priečke. Slovenské ženy momentálne pôsobia ako exotická krajina. Tým, že sme mali na štarte len dve pretekárky sme už v rebríčku národov stratili minimálne 42 bodov aj keby tá tretia bola len stá. Na OH máme kvótu iba tri miesta so stratou 74 bodov, na sedemnáste Japonsko máme stratu až 248 bodov.
Foto: Henrieta Horvátová (Autor: Igor Stančík)

Top 3 medzi ženami

🥇 Hanna Öbergová (Švédsko)
🥈 Marte Røiselandová (Nórsko) +23,9 s
🥉 Karoline Knottenová (Nórsko) +37,8 s



Ako sa Vám podarilo tipovať v biatlonovej tipovačke tipujbiatlon.cz? Pochváľte sa nám v komentároch. Najbližšia zastávka bude opäť v Kontiolahti, kde od štvrtka štartuje 2.kolo Svetového pohára. Program celej sezóny 2020/21 nájdete TU


Foto: Hanna Öbergová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára