Francúzi pre Oberhof nominovali mladšieho Clauda, vytvorí premiérovo bratskú trojicu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. januára 2021

Francúzi pre Oberhof nominovali mladšieho Clauda, vytvorí premiérovo bratskú trojicu

Émilien Claude okúsi v Oberhofe prvýkrát v kariére atmosféru Svetového pohára. Nechýba v dvanásťčlennej francúzskej nominácii pre prvý týždeň v Durínskom lese.

Francúzi využívajú šieste miesto medzi mužmi od začiatku sezóny pre skúšanie mladých pretekárov. Tým sa ale zatiaľ príliš nedarilo. Dvadsaťtriročný Martin Perrillat Bottonet bol najlepšie 70., dvadsaťročný Oscar Lombardot 82.

Teraz dostane prvú šancu medzi elitou dvadsaťjedenročný Émilien Claude, ktorý má na svojom konte množstvo mládežníckych úspechov. V roku 2016 vyhral Zimné olympijské hry mládeže v Lillehammeri, o rok neskôr sa v Osrblí stal dvojnásobným dorasteneckým majstrom sveta. V posledných dvoch sezónach už pretekal medzi dospelými v IBU Cupe a v marci v Raubiči prvýkrát vystúpil na stupne víťazov.

Francúzska zostava sa inak nemení, Émilien sa tak predstaví po boku svojho staršieho brata Fabiena. Najstarší z bratskej trojice Florent by navyše nemal chýbať v zostave Belgicka. 


Francúzska nominácia pre SP v Oberhofe

Ženy: Anaïs Bescondová, Justine Braisazová-Bouchetová, Caroline Colombová, Chloé Chevalierová, Anaïs Chevalierová-Bouchetová, Julia Simonová

Muži: Émilien Claude, Fabien Claude, Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Antonin Guigonnat, Émilien Jacquelin

Zdroj: FFS
Foto: Émilien Claude (Autor: IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára