Čínskych biatlonistov nepustia ani do Pokljuky. Čo na to Ole a Darja? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

2. februára 2021

Čínskych biatlonistov nepustia ani do Pokljuky. Čo na to Ole a Darja?

Foto: Yan Zhang a Chuangmeng Chu v obklopení novej trénerskej dvojice. (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Toľko očakávané povolenie k súťaženiu v Európe sa nekoná. Čínske úrady nepustia Oleho Einara Björndalena a jeho tím na tohtoročné majstrovstvá sveta, ktoré sa začne už o týždeň v slovinskej Pokljuke.


Ole Einar Bjørndalen a jeho manželka Darja Domračevová, ktorí trénujú čínskych biatlonistov, dopredu vedeli, že ich zverenci kvôli zákazu vycestovať nestihnú úvod sezóny. Verili, že by do Európy mohli odcestovať v januári, ale čínske úrady zamietli aj túto možnosť.


Bjørndalen neuspel ani s ďalšou žiadosťou, aby mohol čínsky tím odcestovať na Majstrovstvá sveta v Pokljuke. Nór to potvrdil v SMS správe bulvárnemu listu VG.


To je pre Číňanov veľká komplikácie smerom k domácej olympiáde. Bjørndalen prichádzal k tímu s úlohou postaviť konkurencieschopné štafety v Pekingu 2022. Teraz bude veľmi obtiažna už len samotná kvalifikácia.


"Môžeme sa kvalifikovať len skrz preteky v decembri a januári. Budeme mať nôž na krku, " vie nórska legenda. Zároveň ale nie je nič stratené.


Do olympijského rebríčka sa bude počítať celkom 12 tímových výkonov - 6 najlepších šprintov, 1 vytrvalostné preteky, 3 štafety, 1 zmiešaná štafeta a 1 zmiešané dvojice. Kvalifikácia odštartovala prvými pretekmi sezóny 2020/21, ale potrvá až do 16. januára 2022.


Presný kalendár budúcej sezóny ešte IBU nezverejnila, ale ak sa bude podobať tomu tohtoročnému, tak sa do 16. januára stihne odjazdiť potrebný počet pretekov v daných disciplínach. Len si Číňania nebudú môcť dovoliť žiadnu absenciu a väčšie zaváhanie.


Denník VG ešte pripomína jednu dôležitú vec. Z neúčasti čínskych biatlonistov ťažia Nóri. Tí mali Číňanom opäť pripravovať lyže a opäť rozšírili tím servismanov. O lyže sa tak nórskym pretekárom momentálne stará 8 servismanov miesto obvyklých 6.


Zdroje: VG, K.Halberštádt

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára