Nórsky šampionát ovládla Olsbuová Røiselandová - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

23. septembra 2018

Nórsky šampionát ovládla Olsbuová Røiselandová

Fotka Skiskytterlandslaget.

Parádny víkend má za sebou Marte Olsbuová Røiselandová. Na Majstrovstvách Nórska v Gautefalle suverénne ovládla šprint aj preteky s hromadným štartom. Z jedného víťazstva sa radoval Tarjei Bø, naopak jeho brat kvôli chorobe neštartoval.


Tarjei zastúpil Johannesa

Marte Olsbuová Røiselandová začala dobre kariéru vydatej ženy. Šprint pre ňu síce začal dvoma chybami pri streľbe v ľahu, ale na rozdiel od Tiril Eckhoffovej tento výsledok nezopakovala aj postojačky. Vďaka nule porazila práve Eckhoffovú o viac ako minútu. Tretia skončila s dvoma trestnými kolami Thekla Brůnová-Lieová.



Na štart šprintu mužov sa kvôli chorobe nepostavilo trio favoritov Johannes Thingnes Bø , Erlend Bjøntegaard a Henrik L'Abee-Lund. Zvlášť pre Johannesa je prechladnutie veľkou komplikáciou po tom, čo už o časť prípravy prišiel.

Druhého muža minulého ročníka Svetového pohára v Gautefalle skvele zastúpil jeho brat Tarjei Bø , keď v šprinte o 29 sekúnd zdolal Martina Femsteinevika. Obaja chybovali raz. Dve trestná kola navštívil tretí Lars Birkeland.

Výsledky šprintov


Olsbuová Røiselandová bola bezkonkurenčná

Vynikajúca streľba doviedla Marte Olsbuovú Røiselandovú k víťazstvu aj v hromadnom štarte. Po jednom zaváhaní na úvodnej streľbe už strieľala čisto a druhú Ingrid Tandrevoldovú porazila o 51 sekúnd. Tandrevoldová urobila štyri chyby, tretia Tiril Eckhoffová dokonca päť.

Prekvapivým víťazom medzi mužmi sa stal Ole Martin Erdal, ktorý strieľal s rovnakou bilanciou ako Olsbuová. Šesť trestných kôl musel obkrúžiť Sindre Pettersen, ale aj tak v tesnom súboji o striebro zdolal päťkrát nepresného Tarjeiho Bøa.



Výsledky pretekov s hromadným štartom po technickej chybe na oficiálnych stránkach doplníme.

Foto: Marte Olsbuová Røiselandová (Facebook)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára