Dahlmeierová do konca roka mimo súťaží, najskôr sa vráti v januári - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

1. decembra 2018

Dahlmeierová do konca roka mimo súťaží, najskôr sa vráti v januári

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt laura dahlmeier 2018

Ani Pokljuka, ani Hochfilzen, ani Nové Mesto na Morave. Laura Dahlmeierová sa do Svetového pohára nevráti skôr ako v januári. Na vine je veľký tréningový výpadok krátko pred štartom sezóny.

Problémy s imunitným systémom donútili Lauru Dahlmeierovú v októbri na niekoľko týždňov úplne prestať s tréningom. Čo nakoniec bolo dobre. "Pauza Laure jednoznačne pomohla. Zotavila sa a už je opäť zdravotne v poriadku, " uviedol lekár nemeckých lyžiarov Klaus Marquardt. "Z lekárskeho hľadiska je otázkou, ako zvládne v nadchádzajúcich týždňoch postupné zvyšovanie záťaže, aby sa mohla vrátiť k pretekom. To si vyžaduje trpezlivosť, " dodáva Marquardt.

Trpezlivý tak je aj tréner nemeckých žien Florian Steirer. "Laura v minulých týždňoch dobre potrénovala, ale teraz to nechceme lámať cez koleno. Decembrové preteky sú pre ňu asi ešte moc skoro, rozhodne nechceme nič riskovať."

Sama Dahlmeierová, ktorú zdravotné ťažkosti vlani vyradili z boja o obhajobu veľkého krištáľového glóbusu, by najradšej pretekala už v Pokljuke.

"Samozrejme som si priala, aby som mohla byť na štarte prvých pretekov. Ale už na začiatku sme sa zhodli na tom, že do Svetového pohára nastúpim, až budem 100% v poriadku. A to ešte nenastalo, aj keď som sa počas posledného tréningu cítila opäť celkom dobre, " dáva Dahlmeierová fanúšikom optimistické vyhliadky.

"Nie je to pre mňa jednoduché riešenie, ale nič iné by s výhľadom do budúcnosti nedávalo zmysel. Nechcem si teraz pripúšťať žiadny tlak. Spoločne s tímom sa v pokoji rozhodneme, čo bude ďalej, " uzatvára Laura Dahlmeierová.


Zdroj: DSV
Foto: Laura Dahlmeierová (tz.de)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára