Len na daniach odvedie polovicu odmien. Platím ich rád, prezrádza Johannes Thingnes Bø - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

9. septembra 2019

Len na daniach odvedie polovicu odmien. Platím ich rád, prezrádza Johannes Thingnes Bø

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt johannes thingnes boe 2019
Johannes Thingnes Bø privolil k netradičnému rozhovoru. Reportéri ruskej televízie Match TV sa nórskeho biatlonistu pýtali, koľko zarobí a za čo míňa peniaze.

V minulej sezóne si budúci novopečený otecko Johannes Thingnes Bø vďaka svojej spanilej jazde prišiel na prize money vo výške 460 900 eur. Polovicu z toho ale odviedol na daniach. Ponúka sa tak otázka, či neuvažuje o zmene trvalého bydliska po vzore Oleho Einara Björndalena, ktorý kvôli nižším daniam presídlil do Rakúska.

Dane platím rád. Nórsko má šťastie. Máme najlepšie nemocnice, veľa sa toho robí pre deti a seniorov. Keby dane v Nórsku neboli tak vysoké, nebolo by tu tak dobre.

Zároveň prezradil, že odmeny od IBU tvoria len jedno percento jeho príjmov. Ďalšie plynú od sponzorov. Napriek tomu nežije nijako rozmarne. Má jeden byt, jeden dom a jedno auto. Po autách netúži. "Nemám o to záujem. Myslím, že sa vždy budem voziť v autách, v ktorých je dosť miesta pre lyže a batožinu. "

Ani v lietadle si Johannes Bø nepotrpí na luxus. "Ak si to platím sám, tak lietam vždy v ekonomickej triede. Nevidím v tom rozdiel. Súkromným lietadlom som neletel nikdy. "

Novinári sa Nóra opýtali aj na to, koľko najviac utratil za jeden večer. "Myslím, že najviac to bolo 2000 eur. Vtedy som pozval celý tím a zaplatil zaň."

A či peniaze Johannesa nejako zmenili? "Čím viac peňazí zarobíte, tým viac míňate. Ak máte veľa peňazí, môžete si kúpiť tričko za 100 eur. Ak toľko nemáte, tak za 10 eur. Ale bude to stále rovnaké čierne tričko. "

Zdroj: Match TV, K.Halberštádt, Biathlonworld
Foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Biathlonworld)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára