MS Pokljuka: Majsterkou sveta v šprinte je Eckhoffová, prvé body pripisuje P. Fialková - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. februára 2021

MS Pokljuka: Majsterkou sveta v šprinte je Eckhoffová, prvé body pripisuje P. Fialková

Nórska reprezentantka Tiril Eckhoffová zvíťazila v šprinte na Majstrovstvách sveta v Pokljuke. Po čistej streľbe získava druhé zlato zo šampionátu. Paulína Fialková sa po prekonanej nákaze 13. miestom priblížila k svetovej špičke. 


Eckhoffová ide do žltého, majsterkou je po piatich rokoch

Veľmi nepriaznivé podmienky dnes panovali na Triglave. Teplota klesla pod desať stupňov pod nulu, navyše biatlonistkám komplikoval súťaženie nárazový vietor. 

Na zlé veterné podmienky doplatila Markéta Davidová, ktorá odštartovala celé pole. Netrafila dokopy až štyrikrát a s bodovaným hodnotením sa mohla rozlúčiť. Bez chyby zastrieľali Anaïs Chevalierová-Bouchetová, Denise Herrmannová, Tiril Eckhoffová či Marte Olsbuová Røiselandová. Posledná menovaná a líderka hodnotenia SP sa však na stojke dopustila dvoch chýb, s druhým najrýchlejším časom mohla bojovať aspoň o malé pódium, ktoré napokon šiestym miestom vybojovala.

Zo žltého trikotu pre najlepšiu biatlonistku hodnotenia SP ju vyzliekla Tiril Eckhoffová, ktorá v dnešnej veternej lotérii dokázala zastrieľať čisto. V kombinácii s tretím najrýchlejším bežeckým časom to bolo pre ňu jasné víťazstvo s náskokom 12 sekúnd. Naposledy sa z triumfu tešila pred piatimi rokmi na domácom Holmenkollene, kde triumfovala pred Marie Dorinovou-Habertovou rovnako s čistým streleckým štítom. V priebežnom hodnotení SP má pred Marte Olsbuovou Røiselandovou náskok 14 bodov.


Najrýchlejšia dnes bola Anaïs Chevalierová-Bouchetová. V ceste za triumfom ju zbrzdila jedna nepresnosť v stoji, kde má úspešnosť 77%. K bronzu spred štyroch rokov pridala 28-ročná Francúzka druhý cenný kov zo šampionátov.


Solová v Domračevovej šľapajách, Vittozziová zažíva reštart

Prekvapením dneška je bezpochyby Hanna Solová z Bieloruska. Napriek nízkym percentám v streľbe (73% ležka, 71% stojka) dokázala vyčistiť všetkých 10 terčov, k úspešnej streľbe pridala aj rýchly beh, z čoho sa v cieli vykľula bronzová priečka. Hanna už minulú sezónu dokázala prekvapiť v šprinte v Ruhpoldingu štvrtou priečkou, dnes však pridala jej prvý cenný kov v kariére. 

Na stupne víťazov nedosiahla Denise Herrmannová so štvrtým bežeckým časom a jednou streleckou chybou. Rovnako naň nedosiahla s čistou streľbou piata Lisa Vittozziová, ktorá našla úspešný recept na úspech z minulosti. Po prekonanej nákaze je pre ňu tento výsledok určite cenný. Navyše je pre ňu piate miesto sezónne maximum. Šiesta skončila už spomínaná Marte Olsbuová Røiselandová. Za prekvapenie môžeme považovať aj siedmu priečku Leny Häckiovej zo Švajčiarska. 

Paulína s povzbudzujúcim výsledkom

Zo Sloveniek sa dnešné preteky najviac podarili Paulíne Fialkovej, ktorá zaznamenala prvé body po prekonanom koronavíruse. Malými krôčikmi sa približuje k svetovej elite. Dnes to dokázala 13. priečkou. Do stíhačky sa nezmestila Ivona Fialková, ktorá dostala v poslednom bežeckom kole až 40 sekúnd. V cieli to bolo 65. miesto s odstupom vyše troch minút. Šprint nevyšiel Veronike Machyniakovej, ktorá sa natrápila na trati. Klasifikovaná bola na 93. mieste.

Medailová bilancia na MS

  1. nor Nórsko (2-0-0)
  2. swe Švédsko (1-0-1)
  3. fra Francúzsko (0-2-1)
  4. aut Rakúsko (0-1-0)
  5. blr Bielorusko (0-0-1)

Výsledkový servis


Zajtra sú na programe MS stíhacie preteky, do ktorých sa kvalifikovali Michal Šíma a Paulína Fialková. Tretie kolo IBU Cupu sa ide aj v Osrblí. Štartové listiny pre zajtrajšie stíhacie preteky v Pokljuke i v Osrblí nájdete v pravej časti našej stránky a všetky podstatné informácie na facebookovom profile Biatlon magazínu. 

Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára