MS Pokljuka: Jacquelin obhájil zlato zo stíhačky, Šíma sa prepadol - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

14. februára 2021

MS Pokljuka: Jacquelin obhájil zlato zo stíhačky, Šíma sa prepadol

Émilien Jacquelin dokázal triumfovať v stíhacích pretekoch na MS v Pokljuke. Pripísal tak individuálne víťazstvo po ročnom čakaní. So štyrmi položkami si poradil aj druhý Sebastian Samuelsson. Bronzovú a vôbec prvú medailu z tohtoročných majstrovstiev získava líder Svetového pohára Johannes Thingnes Bø.

Bezchybní Jacquelin a Samuelsson

Majstrom sveta v stíhačke sa stal Émilien Jacquelin. Francúz štartoval z tretej priečky so stratou 13 sekúnd. Z 20 rán ani raz nechyboval, navyše zaznamenal najrýchlejší bežecký čas. V medailovej zbierke po dnešku už má bronz zo šprintu a zlato zo stíhačky. 
Johannes Thingnes Bø a Émilien Jacquelin v cieli stíhacích pretekov. (Autor: Vianney Thibaut) 
Strieborný Sebastian Samuelsson štartoval z 8. miesta a rovnako ako Francúz sa na strelnici nemýlil. Švéd do záverečného kola vyštartoval s Johannesom Thingnesom Bø, ktorý však v nájazde do cieľovej rovinky nestačil. Samuelsson získal prvú individuálnu medailu z majstrovstiev sveta. Líder Svetového pohára Johannes Thingnes Bø vybojoval vôbec prvú medailu z MS. 
Sebastian Samuelsson je vicemajstrom v stíhacích pretekoch. (Autor: Christian Manzoni)
Na medailu dnes nedosiahli 4. Quentin Fillon Maillet s tímovým kolegom 5. Simonom Desthieuxom
Simon Desthieux (Autor: Jasmin Walter)

Claude posun o takmer 30 miest, víťaznú šnúru nepredĺžil Ponsiluoma

Skokanom dnešných pretekov bol Fabien Claude. Claude štartoval ako 41., do cieľa však prišiel zásluhou iba jednej chyby 12. Veľký posun zaznamenal aj v cieli 8. Artem Pryma, ktorý štartoval ako 20. Dovolil si dokonca aj tri strelecké chyby. Životné preteky má za sebou Ukrajinec Bogdan Cymbal, ktorý sa vyšplhal na 18. miesto. 

Na svoj víťazný výkon nenadviazal Martin Ponsiluoma. Medailu si odstrelil hneď na prvej položke, kde urobil dve chyby. Dohromady urobil šesť chýb a do cieľa tak prišiel na 13. priečke.

Šíma nevybielil žiadnu položku, prepadol sa na chvost výsledkovej listiny

Jediným Slovákom na štarte bol Michal Šíma, včera 37. Od štartu nešiel svojím najrýchlejším tempom a strácal zopár sekúnd, no jeho manko sa navýšilo po prvej ležke. Michal netrafil hneď prvé dva terče a už naberal stratu. Na ďalších položkách netrafil po jednom terčíku, jeho bilancia 2+1+1+1 a tretí najpomalší bežecký čas mu priniesli len nebodované 53. miesto. 

Medailová bilancia na MS

  1. nor Nórsko (2-0-1)
  2. fra Francúzsko (1-2-1)
  3. swe Švédsko (1-1-1)
  4. aut Rakúsko (0-1-0)
  5. blr Bielorusko (0-0-1)

Výsledkový servis

Foto: Émilien Jacquelin (Autor: FFS)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára