Veterán Os sa stal majstrom Nórska v hromadnom štarte - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

7. januára 2019

Veterán Os sa stal majstrom Nórska v hromadnom štarte

EVIG UNG: Alexander Os imponerte stort da han vant NM i skiskyting 2,5 år etter han la karrièren på hyllen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Za pár dní oslávi 39. narodeniny a kariéru ukončil pred tromi rokmi, ale aj tak sa Alexander Os v sobotu radoval zo striebornej medaily na Majstrovstvách Nórska, o deň neskôr dokonca zvíťazil. Zlato z hromadného štartu mu zaistila dobrá streľba, rovnako ako Elin Grueovej medzi ženami.

Pravdou je, že v Ålu nestáli na štarte tie najväčšie hviezdy. Ani Lars Birkeland , ktorý včera Alexandra Osa porazil v šprinte. To ale nijako neznižuje výkon borca, ktorý by pre väčšinu súperov mohol byť otcom.

Hromadný štart zvládol Os s jedinou chybou na poslednej streleckej zastávke a vďaka tomu o 14,3 sekundy porazil Toreho Lerena. Ten navštívil trestné kolo trikrát. Leren na cieľovej páske zdolal Pettera Björna, ktorý krúžil dvakrát.

Najrýchlejší beh ukázal Vegard Gjermundshaug, ale s piatimi chybami došiel až desiaty. Rovnaký počet nepresností, a všetky na tretej položke, zaznamenal Johannes Dale . Účastník Svetového pohára v NMNM skončil 21.

Tempo pretekov s hromadným štartom žien podľa očakávania udávala Ingrid Tandrevoldová, ale dve nepresné rany na záverečnej stojke ju pripravili o víťazstvo. To opäť spadlo do lona Eline Gruenovej, ktorá trafila 19 z 20 terčov. Tandrevoldová bola o pol minúty druhá, tesne za ňou finišovala tretia Lotte Lieová.

Výsledky hromadného štartu mužov
Výsledky hromadného štartu žien


Foto: Alexander Os (Autor: Vidar Ruud)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára