Fak ovládol hromadný štart na Majstrovstvách Slovinska. Šíma došiel tretí - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

7. januára 2019

Fak ovládol hromadný štart na Majstrovstvách Slovinska. Šíma došiel tretí

Jakov Fak

Pauzu medzi prvým a druhým trimestrom využili Slovinci hneď k trom súbojom o domáce tituly. Jakov Fak nastúpil až do tretieho závodu, hromadného štartu, ktorému s prehľadom vládol.

Prvá časť slovinského šampionátu sa v Pokljuke uskutočnila na konci roka 2018. Jakov Fak do šprintu a do následnej stíhačky nenastúpil, a tak bol najväčším favoritom Klemen Bauer . Ten sa ale trápil na strelnici a prvé miesto v obidvoch pretekoch prenechal veľmi presnému Roku Tršanovi.

Skvele si viedol Alex Cisar, syn českého otca a slovinskej matky. Dvakrát triumfoval medzi juniormi, v šprinte bol tretí.

V sobotu sa darilo aj našim reprezentantom, ktorí spolu s Japoncami nastúpili na nedomáci pohár. Po bezchybnej streľbe si v sobotňajšom šprinte prišiel na chuť tretí Michal Šíma, ktorý predviedol rýchly beh a za víťazným Tršanom zaostal len o 13 sekúnd. S jednou nepresnosťou prišiel do cieľa štvrtý Tomáš Hasilla, s tromi chybami ôsmy Šimon Bartko

Michal Šíma (Autor: Petr Slavík)
Šprint žien ovládla favorizovaná Urška Pojeová pred Nikou Vindišarovou a Japonkou Jurijou Tanakaovou . Suverénnou víťazkou stíhačky sa pri absencii Pojeovej stala Nina Zadravecová , nasledovala Tanakaová a tretia priečka patrila bývalej bežkyni na lyžiach Lee Einfaltovej .

V hromadnom štarte mužov na 10 kilometrov, ktorý sa konal v Pokljuke v sobotu, sa na stupne víťazov dostali tri bezchybní biatlonisti. Jedným z nich bol aj Jakov Fak , ktorý zvíťazil s náskokom takmer dvoch minút na Alexa Cisara . Osemnásťročný biatlonista tak získal druhé striebro. Tretí došiel Japonec Mikita Tačizaki .

Medzi ženami bola v 7,5 km dlhom závode s hromadným štartom najlepšou opäť Urška Pojeová. Na pódiu ju doplnili Polona Klemenčičová a Nina Zadravecová.

Foto: Jakov Fak (Autor: Žiga Zupan)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára