Ďalšia prestávka pre Lauru Dahlmeierovú. V Oberhofe nenastúpi - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

7. januára 2019

Ďalšia prestávka pre Lauru Dahlmeierovú. V Oberhofe nenastúpi


Prvé dve zastávky Svetového pohára v Pokljuke a Hochfilzene kvôli zdraviu radšej vynechala. Pri tej tretej v Novom Meste na Morave to vyzeralo na návrat snov v podobe striebra zo šprintu. Potom sa rozhodla šetriť sily a nenastúpiť do hromadného štartu. A šetriť sily bude táto pretekárka trochu nečakane aj po vianočnej pauze.

Reč je o nemeckej biatlonistke Laure Dahlmeierovej. Tá dnes na svojom instagramovom účte zverejnila informáciu, že na domácej zastávke v Oberhofe štartovať nebude. Rozhodla sa tak spoločne so svojimi trénermi. "Som rada, ako sa mi v Novom Meste darilo, ale túto zimu musím plánovať zo dňa na deň, aby som videla, ako sa mi darí a čo je možné," okomentovala situáciu trojnásobná medailistka z Pchjongčchangu. Čas vraj venuje k ďalšiemu tréningu.


Preteky v Oberhofe začnú 10. januára šprintmi žien. Na programe budú tiež štafety, v ktorých budú Nemky obhajovať druhé miesto. Aj keď tohto umiestnenia vlani dosiahli bez účasti Laury Dahlmeierovej, jej prítomnosť by štafete určite prospela. V prvom štafetovom závode v Hochfilzene Nemky došli 7., ako obhajkyňa celkového víťazstva v tejto disciplíne teda zaostali za očakávaním. Zlý vstup do sezóny zažívajú nemecké biatlonistky aj v individuálnych pretekoch. Jediné medailové umiestnenie patrilo práve Dahlmeierovej v šprinte v Novom Meste, jej piate miesto z následnej stíhačky potom bolo druhým najlepším výsledkom. Na záverečný ceremoniál sa okrem Dahlmeierovej pozrela už len Vanessa Hinzová, ktorá v novomestskej stíhačke skončila 6.

So súhlasom I.Hobzovej
Foto: Laura Dahlmeierová (Autor: Sven Simon)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára