Francúzsky výber pre Oberhof posilní S.Fourcade. Šancu dostane aj Colombová z IBU Cupu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

9. januára 2019

Francúzsky výber pre Oberhof posilní S.Fourcade. Šancu dostane aj Colombová z IBU Cupu

Vainqueur avec la manière ce matin, Simon Fourcade avance étape par étape vers son objectif de courir lors des Mondiaux d'Oestersund en mars prochain. Photo Laurent Salino / Agence Zoom

Dve zmeny urobili francúzski tréneri v nominácii pre Svetový pohár v Oberhofe. Rok 2019 medzi elitou začnú Simon Fourcade a Caroline Colombová.

V zostave Vincenta Vittoza už nie je Aristide Begum, ktorý predchádzajúce tri šance vo SP premenil v jediný bod. Nahradí ho skúsený Simon Fourcade, ktorý zatiaľ pretekal v druholigovom IBU Cupe. Tam si o pozornosť povedal raz výhrou a dvoma tretími miestami.

Tréner žien Frédéric Jean poslal o súťaž nižšie Enoru Latuillièrovú , ktorá ani na jednej z troch doterajších zastávok SP nezískala bod. Šancu naopak dostane 22-ročná Caroline Colombová, ktorú čaká debut medzi elitou. Zaslúžila sa o ňu víťazstvom na IBU Cupe v Obertilliachu.

Vo francúzskej zostave pre Oberhof nechýbajú najväčšie hviezdy vrátane štvorice mužov, ktorá momentálne okupuje elitnú desiatku celkového hodnotenia Svetového pohára. Simon Desthieux drží štvrté miesto, Martin Fourcade piate, Antonin Guigonnat šieste a Quentin Fillon Maillet ôsme. Rovnaká pozícia patrí najlepšej Francúzke Anaïs Chevalierovej.


Nominácia Francúzska pre SP v Oberhofe

Muži | Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Martin Fourcade, Simon Fourcade, Antonin Guigonnat, Émilien Jacquelin

Ženy | Célia Aymonierová, Anaïs Bescondová, Justine Braisazová, Caroline Colombová, Anaïs Chevalierová, Julia Simonová


Foto: Simon Fourcade (Autor: Laurent Salino)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára