SP Ruhpolding: Eckhoffová víťazkou šprintu, Fialková na piatej priečke - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

15. januára 2020

SP Ruhpolding: Eckhoffová víťazkou šprintu, Fialková na piatej priečke


Nórska motorová myš Tiril Eckhoffová opäť predviedla svoje najmä bežecké a po úvode sezóny sa dá povedať, aj svoje strelecké kvality a svojim víťazstvom otvorila prvé preteky Svetového pohára v Ruhpoldingu. Na strelnici sa darilo aj Paulíne Fialkovej, ktorej to až tak nebežalo, aby zaútočila na medailové pozície.


Od úvodu favoritkou

Tiril už od prvých medzičasov začala valcovať konkurentky. Síce strácala necelé dve sekundy na Denise Herrmannovú, no v streľbe ich nebolo možné porovnávať. Nórka disponovala presnou muškou a najmä pevnými rukami na stojke. Terčíky k tomu ešte aj padali svižne. Bolo jasné, že pri čistých streleckých položkách Tiril Eckhoffovej je prakticky nemožné ju zdolať. Do cieľa prišla s pol minútovým náskokom, a tak bude mať do nedeľňajších stíhacích pretekov luxusný náskok pred súperkami. A naviac si prevezme žltý trikot pre vedúcu pretekárku celkového poradia Svetového pohára. Zdá sa, že sa začína prejavovať kvalitný dvojročný tréning štyridsiatnika Patricka Obereggera.
Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: BiathlonWorld)
Práve pol minúty za Eckhoffovou zaostala Hanna Öbergová. Tá graduje svoju formu ku blížiacim sa februárovým Majstrovstvám sveta v Anterselve. S číslom 29 sa na trať vydala najväčšia favoritka dnešných pretekov Dorothea Wiererová. Tá predviedla podobný strelecký výkon než mladšia Švédka, lenže na trati to nebolo to pravé, na čo sme u Talianky zvyknutí. V cieli preto bola zdolaná a z dnešného šprintu si odnáša bronzovú medailu.

Životný výkon predviedla Hanna Solaová z Bieloruska, ktorá sa po prvýkrát v kariére dostala na štvrtú priečku. V poslednom bežeckom kole jej síce dochádzali sily, no bieloruskej biatlonistke po 59., 30., 70. a 54. mieste patrí obrovský obdiv a pochvala. Aspoň sčasti nahradila hviezdnu Darju Domračevovú v bieloruskom ženskom tíme.

Žiadna žena z prvej päťky sa nepomýlila ani jedenkrát. Víťazka predošlého šprintu v Oberhofe a dnes šiesta Marte Røiselandová minula na stojke, čo sa výrazne prejavilo na celkovom čase. Domácich fanúšikov potešila aspoň Vanessa Hinzová na siedmom mieste, ktorej sa spoločne s Franziskou Preußovou (14.) podarilo vybieliť strelecké konto.


Malé pódium pre Fialku

Paulína Fialková rozbehla preteky skvele. Dvanásť sekúnd jej však nadelila Denise Herrmanová. Rýchlou a presnou ležkou sa zaradila medzi najrýchlejšie ženy po prvej položke. Tiril Eckhoffová bežala skvostne a pomaly navyšovala svoj náskok v druhom kole. Rodáčka z Čierneho Balogu vyčistila i druhú položku, ktorá bola trochu pomalšia, no hlavne bezchybná. Na prvú priečku strácala okolo 35 sekúnd, v cieli činila 51 sekúnd, čo len potvrdilo slabšiu bežeckú formu od favoritiek. Na svoje konto si pripísala fantastický výsledok, a to piatu priečku a zápis 40 bodov do celkového hodnotenia Svetového pohára. 
Foto: Malé pódium ženského šprintu v Ruhpoldingu. (Autor: BiathlonWorld)
Zvyšným Slovenkám to na trati príliš nebežalo, ako prezradili v pozávodových rozhovoroch. Ivona Fialková obsadila s jednou chybou až 44.priečku s dvojminútovou stratou, a tak odchádzala bez bodu. Terézia Poliaková s Veronikou Machyniakovou už boli priveľmi ďaleko, aby sa kvalifikovali do stíhacích pretekov. U oboch už strata prevyšovala trojminútovú hranicu. Terézia prišla do cieľa s jedným omylom 88., Veronika s dvomi chybami na 97. priečke.

POZRITE TIEŽ: Ako sa zmenilo celkové hodnotenie SP po šprinte žien?

Výsledkový servis


Rýchlostné preteky pokračujú v nemeckom Ruhpoldingu každý deň až do nedele. Zajtra sa predstavia muži aj so slovenským kvartetom o 14:30. Ich presné štartové čísla uverejníme v dnešný predvečer v pravom hornom rohu na našej stránke. 

Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: BiathlonWorld)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára