SP Ruhpolding: Fourcade opäť na víťaznej vlne, Slováci mimo šesťdesiatky - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

16. januára 2020

SP Ruhpolding: Fourcade opäť na víťaznej vlne, Slováci mimo šesťdesiatky


Absencia Johannesa Thingnesa Bø akoby Martinovi Fourcadovi rozviazala nohy. Na trati bol tretí najrýchlejší. Do najlepšej trinástky sa v dnešnom šprinte v Ruhpoldingu dostalo až šesť Francúzov a v popredných priečkach porazili dominantných Nórov.


Jubilejné víťazstvo

Francúz dnes opäť využil absenciu dlhodobého lídra Svetového pohára Johannesa Thingnesa Bø. Do celkového hodnotenia si pripísal 60 bodov pre víťaza šprintu a na Johannesa už Martin Fourcade má solídny náskok 74 bodov. Zdá sa, že si kráča za veľkým krištáľovým glóbusom. Zároveň to bol pre rodáka z francúzskeho Ceretu 80. triumf v kariére. Ďalší šprint by mal naňho čakať žlto-červený dres pre lídra SP i lídra disciplíny.

Aj na striebornej priečke sa ocitol francúzsky biatlonista. O niečo mladší Quentin Fillon Maillet zastrieľal rovnako bezchybne a aj na trati mu to chutilo. Za Fourcadom zaostal o tri sekundy. Domáci fanúšikovia sa potešili Benediktovi Dollovi, ktorému to rovnako ako v Annecy cinklo. Tentokrát bronzovým odtieňom. Na trati ale za výbornými francúzskymi lyžami zaostal o desať sekúnd.

Na najvyššiu priečku sa dokázal z nórskych reprezentantov vyštverať Vetle Christiansen (4.), ktorý v Chiemgau-Arene predviedol najrýchlejší bežecký čas. Z medailových priečok ho odsunula jedna nepresnosť zo stojky. Jednu chybu urobili aj 28-ročný Simon Desthieux a 25-ročný Fabien Claude. Obaja prišli do cieľa v zhodnom čase a patrilo im piate miesto. 
Skvelé preteky predivedol Philipp Nawrath (7.), ktorý minulý týždeň v IBU Cupe vybojoval v Osrblí víťazstvo v šprinte dokonca s dvomi nepresnosťami. Tiež Artemovi Prymovi (8.) to padalo a v poslednom kole sa dotiahol na bežeckú úroveň dnešného víťaza. Do najlepšej desiatky sa vtesnali ešte domáci Johannes Kühn a Dmitro Pidručnij z Ukrajiny. 

POZRITE TIEŽ: Ako sa zmenilo celkové hodnotenie SP po šprintoch v Ruhpoldingu?


Slováci opäť bez bodu

Medzi slovenskými reprezentantmi sa nenašiel žiadny, ktorý by atakoval bodované pozície či postup do nedeľňajších stíhacích pretekov. Najvyššie sa umiestnil Tomáš Hasilla na 66.mieste, ktorému sa druhýkrát v sezóne podarila čistá streľba v šprinte. V Östersunde to bolo 39.miesto, dnes až v siedmej desiatke. Čo je príčinou sa môžeme len domnievať. Biatlonistky pociťovali nedostatky predovšetkým spojené s lyžami.
Foto: Simon Desthieux a Fabien Claude sledujúci výkon Philippa Nawratha. (Autor: BiathlonWorld)
Nulu zastrieľala aj Michal Šíma na 78.priečke, dve nepresnosti si dovolil Martin Otčenáš (81.). Preteky sa vôbec nepodarili Šimonovi Bartkovi, ktorý do cieľa prišiel s piatimi chybami na 104.mieste. 

Najbližšie uvidíme slovenských reprezentantov o týždeň v slovinskej Pokljuke, ktorá bude zároveň testom pred februárovými Majstrovstvami sveta v Anterselve.


Výsledkový servis


Foto: Martin Fourcade, Johannes Kuehn a Sebastian Samuelsson (Autor: BiathlonWorld)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára