MS Antholz: Røiselandovú nezastavila ani minela, Ivona Fialková na maxime - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

14. februára 2020

MS Antholz: Røiselandovú nezastavila ani minela, Ivona Fialková na maxime


Nórka Marte Røiselandová aj s jedným trestným kolom ovládla šprint a stala sa majsterkou sveta. Strieborná Susan Dunkleeová a bronzová Lucie Charvátová pozitívne prekvapila.


Zlato putuje opäť Nórsku

Marte Røiselandovú neodradilo ani jedno trestné kolo v stojke za najvyššou priečkou. Nórka naplnila papierové predpoklady a aj svoj cieľ, ktorým bol zisk aspoň jednej medaily z MS. Na dnešný úspech bude dlho spomínať, pretože vôbec po prvýkrát získala zlato na šampionáte v individuálnej disciplíne. Tešiť ju môže aj skutočnosť, že do nedeľňajších stíhacích pretekov si vytvorila luxusný náskok pred Susan Dunkleeovou.

Foto: Marte Røiselandová (Autor: Petr Slavík)

Zo 102 pretekárok sa pochváliť čistou streľbou mohli len štyri. Jednou z nich bola práve Američanka, ktorá v dnešných pretekoch vyrovnala svoje životné maximum. Určite myslela aj na víťazstvo, ale v poslednom okruhu jej dochádzali sily a v cieľovej rovinke mlela z posledného.

Ďalšiu radosť do českého tímu priniesla Lucie Charvátová. Po včerajšom bronze zo zmiešaných štafiet sa 27-ročnej rodáčke z Hradca Králové podarilo sklopiť deväť terčov (mala tretí najrýchlejší strelecký čas). Vylepšila tak svoje 32.miesto z veľkých podujatí a pre Česko získala druhú medailu zo šampionátu.

ČÍTAJTE TIEŽ: MS Antholz: Tlačová konferencia po ženskom šprinte

Iba štyri sekundy za bronzom zaostala prekvapivo Ukrajinka Olena Pidhrušná, za ňou skončila Denise Herrmannová, ktorá bola dnes najrýchlejšia, no z medailového umiestnenia ju oddialili tri nepresnosti.


Strelecké zaváhania favoritiek

Najviac sklamaná asi bude z dnešného závodu Tiril Eckhoffová. Dohromady si odbehla šesť trestných kôl (2+4). Líderka SP, ktorú po dnešku vyzliekla zo žltého trikotu Dorothea Wiererová, skončila na chvoste výsledkovej listiny a nezapísala si žiadne body do Svetového pohára. 

Nepodarená streľba stála popredné umiestnenie napríklad Paulínu Fialkovú (16.), Hannu Öbergovú (18.) alebo Kaisu Mäkäräinenovú (40.).


Vyrovnanie maxima mladšej Fialky

Medzi slovenskými ženami to dnes potiahli sestry Fialkové. Predovšetkým Ivona Fialková, ktorá si 9.priečkou vyrovnala doterajšie maximum staré dva roky. Na strelnici jej nepadol posledný výstrel, v ktorom zahrala rolu i psychika. ,,Ja sama neviem takto momentálne čo povedať. Som veľmi šťastná. Je to asi môj najlepší výkon v celom doterajšom priebehu svetových pohárov, ktoré jazdím, a som nesmierne šťastná, že to vyvrcholilo práve na MS." vyjadrila sa pre RTVS.

Pre Paulínu Fialkovú to nebolo bežecky ono, naviac sa dvakrát mýlila na stojke. V celkovom hodnotení SP si ale udržala deviatu priečku. ,,Šla som, čo to dalo, snažila som sa urobiť, čo som vedela, ale bohužiaľ mi to nevyšlo na tej stojke. Dve chyby sú skrátka strašne veľa, aj keď to bolo naozaj náročné strieľať v zadýchaní, ale do druhého kola som šla s tým, že musím urobiť maximum, aby to bol čo najlepší výsledok a čo najmenšia strata."

Ostatné dve Slovenky nedopadli s pochvalou. Terézia Poliaková obsadila 82. a Veronika Machyniaková 92.pozíciu. U Terézii zavážil bežecký výkon, ktorý bol naozaj biedny na dve strelecké chyby, Veronika mala problém aj na streľbe, keď urobila zhodný počet chýb ako druhá žena SP Tiril Eckhoffová.


Výsledkový servis

  • Výsledky šprintu žien
  • Analýza pretekov

Zajtra pokračujú majstrovstvá šprintom mužom v rovnakom čase (14:45).

Foto: Pódium v Antholzi (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára