Superšprint nemal byť zaradený na koniec sezóny, myslí si Johannes Thingnes Bø - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

18. apríla 2020

Superšprint nemal byť zaradený na koniec sezóny, myslí si Johannes Thingnes Bø


Najlepší biatlonista sveta Johannes Thingnes Bø nie je úplne nadšený z rozhodnutia Medzinárodnej biatlonovej únie, ktorá zaradila na záver Svetového pohára 2020/21 premiérový superšprint.

,,Sú to typické preteky, počas ktorých môžete mať smolu a zlomiť palicu. Môže sa to stať v každom závode, ale tu je veľká šanca, že kvôli tomu stratíte body, "vysvetlil Johannes Thingnes Bø svoje obavy nórskej televízii NRK.

Superšprinty by sa mali ísť na záverečnom podniku sezóny v nórskom Osle, po nich by nasledovali už len dva preteky. Ak by bola sezóna podobne vyrovnaná ako tento rok, tak je možné, že by práve nová disciplína hrala významnú úlohu v boji o veľké krištáľové glóbusy.

,,Prial by som si, aby pridali superšprint skôr na úvodný víkend v Kontiolahti a aby sa preteky nepočítali do Svetového pohára. Počas niekoľkých rokov by sa videlo, aký vplyv by to mohlo mať na celkové poradie, "ponúka Bø možné riešenie.

Podobný návrh padol aj na stretnutí športovcov. ,,Nie sme k tomu skeptickí, ale je dôležité klásť otázky, aby bolo všetko premyslené, než sa rozhodne. IBU to zvyčajne myslí dobre, "hovorí nórsky biatlonista.

Rovnaký pohľad na vec zdieľa aj športový riaditeľ nórskeho tímu Per Arne Botnan. Tomu však ešte viac vadí, že pred švédskym Östersundom budú musieť tímy cestovať na dva preteky do fínskeho Kontiolahti. "Snažili sme sa tomu vyhnúť. Vidíme to ako ďalšiu záťaž v podobe cestovania pred Vianocami, bez toho by to dávalo zmysel, "myslí si Botnan.

ČÍTAJTE TIEŽNórsky tím zverejnil zloženie pre sezónu 2020/21. Sú v ňom tri nové mená

Zdroj: NRK
Foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Berit Roald)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára