Aké zmeny chystá IBU v nadchádzajúcom ročníku? Mohlo by sa pretekať len v pár strediskách - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

1. augusta 2020

Aké zmeny chystá IBU v nadchádzajúcom ročníku? Mohlo by sa pretekať len v pár strediskách

EBU - EBU Members plan comprehensive coverage of IBU Biathlon ...

Koniec minulej sezóny Svetového pohára ovplyvnila začínajúca pandémia nového koronavírusu a je pravdepodobné, že sa nejakým spôsobom dotkne aj nadchádzajúceho ročníka. Preto Medzinárodná biatlonová únia (IBU) pracuje s rôznymi scenármi.

Vo štvrtok sa zišiel výkonný výbor IBU, aby prediskutoval ďalšie kroky. Vedenie svetového biatlonu je v kontakte s organizátormi pretekov a rieši s nimi okrem iného vládne regulácie alebo financovania bezpečnostných opatrení.

Kalendár Svetového pohára zostáva naďalej bezo zmien. "Hlavným scenárom je zatiaľ normálny program pretekov. Podľa aktuálnej situácie sa musíme rozhodnúť, ako ďalej. V tejto chvíli je vo väčšine krajín zakázaná alebo obmedzená účasť divákov. Potom uvidíme, či nebude problém s cestovaním do niektorých krajín. Je možné, že sa budeme snažiť minimalizovať cestovanie a pôjdeme na menej miest, "načrtol prezident IBU Olle Dahlin.

Výkonný výbor sa zhodol na tom, že sa program Svetového pohára bude schvaľovať zvlášť po jednotlivých trimestroch. Na ďalšom zasadnutí špičiek IBU sa teda bude preberať harmonogram novembrových a decembrových pretekov. Kalendár však bude flexibilný a bude možné v ňom urobiť dodatočné zmeny.

O odborné stanoviská sa s výkonným výborom podelí novovzniknutá poradná skupina štyroch lekárov, ktorí už monitorovali šírenie choroby COVID-19 na domácej či medzinárodnej úrovni.

Zdroje: IBU, SVT
Foto: Südtirol Alto Adige Arena v Antholzi (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára