Røiselandová a Nevland najlepšími biatlonistami pri výjazde na Lysebotn, Eckhoffová ochorela - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

6. augusta 2020

Røiselandová a Nevland najlepšími biatlonistami pri výjazde na Lysebotn, Eckhoffová ochorela

Blink Festival - Les résultats de la montée de Lysebotn

Dnešným dňom započal nórsky Blinkfestivalen a s ním aj tradičný výjazd na Lysebotn. Kým mužská špička porovnanie s bežcami na lyžiach tento ročník neabsolvovala, tak ženské áčko na štarte bolo. Aj keď nie celkom kompletné.

Tiril Eckhoffová musela preteky vynechať kvôli zápalu močových ciest, ako informovala nórska televízia NRK. Nad jej účasťou v ďalších pretekoch visí otáznik.

V 7,5 km dlhom stúpaní, do ktorého sa kvôli bezpečnosti štartovalo intervalovo, si podľa očakávania najlepšie viedla nórska bežecká hviezda Therese Johaugová. Druhá došla so stratou 34 sekúnd Heidi Wengová a tretia Helene Marie Fossesholmová už zaostávala o 2 minúty a 20 sekúnd.


Mini súboj biatlonistiek vyhrala Marte Olsbuová Røiselandová, ktorá skončila celkovo deviata s rozostupom 6 minút a 26 sekúnd. Jedenásta došla Ingrid Tandrevoldová (+7: 19) a šestnásta Ida Lienová (+9: 14).

Preteky mužov vyhral Simen Krüger o minútu a 2 sekundy pred Hansom Holundom. O ďalších 19 sekúnd späť bol Håvard Moseby. Pri absencii najväčších biatlonových hviezd sa najlepšie darilo trojnásobnému dorasteneckému majstrovi sveta z tohto roku Martinovi Nevlandovi. Na Lysebotn vyšiel ako 17. s mankom 5 minút a 53 sekúnd.

V piatok sa dostanú do akcie elitní biatlonisti. V 18:35 ich čaká kvalifikácia superšprintu, od 20:20 potom finálové jazdy. Preteky odvysiela naživo nórska televízia NRK .

Výsledky pretekov žien
Výsledky pretekov mužov

Foto: Marte Olsbuová Røiselandová (zdroj: Skiskytterlandslaget)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára