Superšprinty na Blinkfestivalene v réžii Knottenovej a Christiansena, mimo pódia ostal Johannes Bø - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

7. augusta 2020

Superšprinty na Blinkfestivalene v réžii Knottenovej a Christiansena, mimo pódia ostal Johannes Bø



Druhým dňom pokračovala tradičná exhibícia v nórskom Sandnese. Na programe boli superšprinty bežcov na lyžiach a biatlonistov, ktorým kraľovala Karoline Knottenová a Vetle Christiansen.

V minulých ročníkoch sme mohli vidieť pretekárov priamo v mestských uliciach Sandnesu, tentokrát si športovci z bezpečnostných dôvodov museli vystačiť s dráhou v miestnom areáli.

Ako prvá sa išla kvalifikácia za účelom určenia finálovej pätnástky. Z prvého miesta išla do finále na medzinárodnej scéne málo známa Ida Herfossová, keď zvládla obe položky čisto. Najpresnejšie zo všetkých strieľala aj vo finále, kde trafila 18 z 20 terčov a do cieľa prišla piata.

Čistá streľba bola na krátkej trati dôležitá, čo ukázala aj kvalifikácia mužov. Tarjei Bø s jednou chybou o osem desatín zdolal Martina Femsteinevika, ktorý sa na medzinárodnej scéne objavil naposledy v roku 2017. Aj on zopakoval vo finále skvelú streľbu a s dvoma chybami skončil piaty.

Vo finále sa podľa očakávaní presadili na najvyššie priečky favoriti, aj keď nie tak celkom. Medzi ženami zaskočila Karoline Knottenová obhajkyňu víťazstva Marte Olsbuovú Røiselandovú. Obe sa dopustili chyby štyrikrát, ale prvá menovaná bola v cieli o štyri sekundy skôr. Tri chyby znamenali tretiu priečku pre Ingrid Tandrevoldovú. Tiril Eckhoffová kvôli zápalu močových ciest ani dnes neštartovala.

Víťaz kvalifikácie Tarjei Bø sa vo finále sklonil pred Vetle Christiansenom, aj keď mal na svojom konte tri chyby a jeho súper o jednu viac. Christiansen bol v cieli o päť sekúnd skôr a nadviazal tak na výhry z rokov 2016, 2017 a 2018. Vlani bol navyše druhý.

Starší z bratského dua Bøových až na cieľovej rovinke zdolal trojnásobného juniorského majstra sveta Vebjørna Søruma. To mladší z bratov Johannes Bø sa musel uspokojiť so štvrtou priečkou, hoci rovnako ako Sørum minul tri terče.

Blinkfestivalen pokračuje v sobotu. Biatlonistov čakajú od 18:10 strelecké duely a od 20:20 hromadné štarty. Priame prenosy ponúkne opäť nórska televízia NRK .

Výsledky superšprintu žien
Výsledky superšprintu mužov

Foto: Vetle Christiansen

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára