SP Kontiolahti: Štartová listina vytrvalostných pretekov - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

27. novembra 2020

SP Kontiolahti: Štartová listina vytrvalostných pretekov

Svetový pohár v sezóne 2020/2021 práve začína. Fínske Kontiolahti cez víkend uvidí náročné vytrvalostné preteky mužov a žien. Kto si pripíše prvé body do hodnotenia Svetového pohára a v akom poradí štartujú najväčší favoriti?


Vytrvalostné preteky mužov (11:00)

Ako prvý spomedzi 101 biatlonistov zaháji sezónu mladý Rakúšan Felix Leitner. Pred rokom tu zaznamenal 13.priečku v šprinte s bezchybnou streľbou. S číslom 6 vybehne na trať Alexander Loginov, ktorého už večný rival Martin Fourcade naháňať nebude. Dobrý výkon sa dá očakávať aj od Arnda Peiffera (č.8), ktorý sa pravidelne dostáva v Kontiolahti medzi desiatku najlepších. 

Pozíciu francúzskej jednotky bude chcieť zaujať Émilien Jacquelin (č.15). Pred rokom tu obsadil bronzovú priečku a vysoké nároky v štvorpoložkových pretekoch bude mať aj v sobotu. Tarjeimu Bøovi (č.17) vyšli testovacie preteky v Sjusjøene a zdá sa, že od začiatku sezóny má formu. Navyše minulú sezónu zlepšil streľbu a bude horúcim adeptom na medailové priečky.

Šiesty muž Simon Desthieux z minulej sezóny vyštartuje s č.18, jeho kolega Quentin Fillon Maillet má 23. Obaja sú dostatočne rýchli a presní a teda určite majú medailové ambície. Francúzske trio doplní menovec Fourcada Martin Perrillat Bottonet (č.94), ktorý bude zbierať cenné skúsenosti a Antonin Guigonnat (č.77).

Najväčším favoritom je opäť Johannes Bø (č.26). Streľbu stabilizoval na 89% a môžeme od 27-ročného Nóra opäť očakávať zbesilú jazdu. Z veľkých mien spomeňme ešte Benedikta Dolla (č.33), ktorý tu obsadil 6.priečku v šprinte, Vetleho Christiansena (č.44) či Erlenda Bjøntegaarda (č.48). 

Slovenskí muži odštartujú v trojici - Tomáš Hasilla (č.72), Michal Šíma (č.81) a Matej Baloga, ktorý so štartovým číslom 101 uzavrie celé štartové pole.


Vytrvalostné preteky žien (14:20)

Ženská listina číta 103 biatlonistiek, žiaľ bez sestier Fialkových, ktoré vo Švédsku podstupujú sedemdňovú karanténu. Najlepšie si minulú sezónu v disciplíne počínala Hanna Öbergová. V sobotu vyštartuje švédska hviezda s číslom 15. Silnou súperkou jej bude Lisa Vittozziová (č.9), ktorá má toto stredisko v obľube. Naopak, žiarivý výsledok v Kontiolahti nezaznamenala reprezentačná kolegyňa Dorothea Wiererová (č.23), víťazka celkového poradia v minulej sezóne. 

Vytrvalostné preteky vie zajazdiť Vanessa Hinzová (č.10), ktorá bude chcieť vrátiť Nemky na výslnie. Druhú priečku zaznamenala na MS v Antholzi práve v minulej sezóne. 

Vysoko majú našliapnuté aj Nórky Tiril Eckhoffová (č.27) a Marte Olsbuová Røiselandová (č.28), ktoré od úvodných metrov vytvoria silný a predovšetkým rýchly tandem. 

Z veľkých mien spomeňme Moniku Hojniszovú-Staregovú (č.16), ktorá sa pripravovala pod taktovkou Michaela Greisa, Denise Herrmannovú (č.18), Franzisku Preussovú (č.26). Odpísať nemôžeme ani Anais Bescondovú (č.30), ktorá zažiarila práve v najdlhších pretekoch 3.miestom v Pokljuke zásluhou čistej streľby. 

Zaujímavé bude sledovať Anais Chevalierovú-Bouchetovú (č.41), ktorá sa do kolotoča Svetového pohára vracia po materskej pauze. 

Slovenská reprezentácia má na štarte premiérovo Henrietu Horvátovú (č.65) a Veroniku Machyniakovú (č.84).

Štartová listina vytrvalostných pretekov žien


Nezabudnite si pred štartom pretekov nastaviť tipy v biatlonovej tipovačke tipujbiatlon.cz. Preteky odvysiela ČT Sport a Eurosport 1. S priamym prenosom začína 15 minút pred začiatkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára