Bieloruskí biatlonisti podpísali list na podporu prezidenta Lukašenka - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

17. januára 2021

Bieloruskí biatlonisti podpísali list na podporu prezidenta Lukašenka

Bieloruskí biatlonisti podpísali provládny list športovcov. Vyjadrili tým podporu prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi, ktorý v auguste minulého roka "vyhral" sfalšované voľby.


Medzi signatármi sa objavili takmer všetci biatlonisti, ktorí reprezentujú Bielorusko vo Svetovom pohári: Dzinara Alimbekavová, Irina Krjukova, Jelena a Elena Kručinkinové, Anton Smolski, Sergej Bočarnikov, Raman Jaljotnau, Dzmitry Lazuski, Mikita Labastau či Maxim Varabej. Kručinkinové a Bočarnikov sú pritom naturalizovanými Rusmi.


Zo známych mien nie je pod listom podpísaná len Hanna Solová, ktorá v sobotu v Oberhofu dopomohla bieloruskej štafete k striebru.


Paradoxné je, že o deň skôr oznámil český výrobca športového oblečenia Atex, že kvôli systematickému potláčaniu občianskych práv jednostranne odstúpila od spolupráce so všetkými bieloruskými športovými zväzmi. Textu, ktorý označuje Lukašenkov režim za zločinný, dal na sociálnej sieti Instagram srdiečko aj Maxim Varabej, ktorý pritom figuruje medzi podpísanými.


Zdroj: reform.by, Atex
Foto: Dzinara Alimbekavová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára