Stratenú formu nenašiel. Bývalý šampión Simon Schempp ukončil kariéru - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

28. januára 2021

Stratenú formu nenašiel. Bývalý šampión Simon Schempp ukončil kariéru

 Po troch pretrápených sezónach si povedal koniec. Tridsaťdvaročný nemecký biatlonista Simon Schempp oznámil na sociálnych sieťach koniec svojej kariéry.


Špekulácie sa potvrdili

Začalo sa to pádom na bicykli v lete 2018. Od tej doby Simon Schempp neustále bojoval so zdravotnými problémami a nemohol nájsť niekdajšiu formu.


Sezóna 2018/19 pre neho skončila už v januári. V ďalšom ročníku ho tréneri dokonca poslali do IBU Cupu. Tento rok dostal dve šance vo Svetovom pohári, ale nevyužil ich. V Oberhofe skončil 58. v šprinte a 45. v stíhačke.


Na práve prebiehajúcom európskom šampionáte mal mať poslednú šancu, ako sa kvalifikovať na majstrovstvá sveta. Do Poľska ho ale nepustila chrípka. V nemeckých médiách sa objavili špekulácie, že by Schempp mohol ukončiť kariéru. A to sa dnes skutočne stalo.


Trojnásobný majster sveta

"Po nejakú dobu som cítil, že moje telo už nezvláda plnú záťaž a tento stav som aj napriek obrovskej vôli nebol schopný zmeniť. V pretekoch ani na tréningoch už som nebol tým biatlonistom, ktorým som dlho býval. Tento signál nemôžem a nechcem ďalej ignorovať. Preto je čas ukončiť moju kariéru, " napísal Nemec na svojich sociálnych sieťach.


"Prirodzene to bolo najťažšie rozhodnutie môjho života, ale teraz ho vnímam ako dobré a správne,"  dodal ešte Schempp.

Foto: Simon Schempp a Martin Fourcade (Autor: epa)

Nemecký biatlonista končí ako trojnásobný majster sveta. V Kontiolahti 2015 vyhral s mužskou štafetou, o dva roky neskôr v Hochfilzene uspel v hromadnom štarte a v zmiešanej štafete.


Na Zimných olympijských hrách v Pchjongčchangu prehral súboj s Martinom Fourcadom o zlato v hromadnom štarte a bronz v štafete. V Soči bol so štafetou strieborný.


Jeho bilancia vo Svetovom pohári dohromady činí 12 individuálnych výhier.


Zdroj: Instagram Simona Schemppa
Foto: Simon Schempp (Autor: 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára