Biatlonové leto začína: MS v Novom Meste, Blinkfestivalen či Fourcadova exhibícia - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

1. augusta 2021

Biatlonové leto začína: MS v Novom Meste, Blinkfestivalen či Fourcadova exhibícia

Biatlonisti majú polovicu prípravy za sebou a pomaly sa začínajú rozbiehať rôzne podujatia a exhibície, na ktorých si overia ich tréningové snaženie. Vyvrcholenie príde už na konci tohto mesiaca na Majstrovstvách sveta v letnom biatlone, ktoré usporiada Nové Mesto na Morave. 

Od 5. do 8. augusta sa v Nórsku uskutoční Blinkfestivalen, kde uvidíme súboje domácich nórskych a účasť prisľúbili i francúzski biatlonisti. Otázne je účinkovanie Talianov či Švédov, ktorí v minulosti už v stredisku súťažili. O všetkých súťažiacich budeme včas informovať.

Po troch rokoch sa do Nového Mesta vracajú MS v letnom biatlone. V štyroch záverečných augustových dňoch (od 26. do 29. augusta) budú na programe superšprinty, šprinty a stíhacie preteky. V nedeľu 29. augusta budú pokračovať Majstrovstvá SR v letnom biatlone vo Vyhniach a Predajnej, pričom Vyhne usporiadajú vytrvalostné preteky a Predajná začiatkom októbra šprinty a preteky s hromadným štartom. 

Druhý ročník biatlonovej exhibície Martin Fourcade Nordic Festival pri jazere Annecy ohlásil aj Martin Fourcade. Konať sa má od 4. do 5. septembra a zúčastnia sa ho biatlonisti, ktorých pozval samotný Francúz. Súťaže sa zúčastní aj Paulína Fialková, čo potvrdil okrem samotnej Slovenky aj oficiálny facebookový účet MFNF

Päticu dôležitých letných podujatí, ktoré sa oplatí sledovať, uzatvorí populárny City Biathlon, na ktorom sa predstaví najviac svetových hviezd. Nebudú chýbať bratia Bøovci či talianska šopoholička Dorothea Wiererová. Všetky mená štartujúcich sa dozvieme v priebehu týždňa. Exhibícia sa uskutoční 15. augusta v nemeckom Wiesbadene. 

Foto: Štadión v Annecy (© Martin Fourcade Nordic Festival)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára