V superšprinte zdolala domáce Nórky Simonová, medzi mužmi triumfoval Christiansen - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

6. augusta 2021

V superšprinte zdolala domáce Nórky Simonová, medzi mužmi triumfoval Christiansen

Francúzska biatlonistka Julia Simonová prekvapila domáce Nórky víťazstvom v piatkových superšprintoch. Medzi mužmi bol v piatok na Blinkfestivalene najlepší Vetle Christiansen. Pred superšprintmi sa ešte išli prológy, v ktorých boli Simonová aj Christiansen až štvrtí. 


Prológ pre Horna a Braisazovú-Bouchetovú

Na úvod bol na programe prológ s dvomi streľbami a 75metrovým trestným kolom. Muži išli trať dlhú 4,2 km, ženy 3,9 km. 


Na krátkej trati sa darilo Justine Braisazovej-Bouchetovej s náskokom 17 sekúnd na Tiril Eckhoffovú. Domáca pretekárka urobila dve chyby, Francúzka len jednu. S jedným trestným kolom skončila prekvapivo na tretej priečke málo známa Nórka Une Kvelvaneová.

Mužský prológ bol oveľa vyrovnanejší. Jediným Nemcom na štarte bol opäť Philipp Horn, ktorý musel krúžiť dve trestné kolá, vyhral iba o pol sekundy pred bezchybným Nórom Martinom Femsteinevikom. Čistou streľbou sa mohol pochváliť aj ďalší z domácich reprezentantov, v cieli prológu tretí Petter Bjørn. Až za touto dvojicou došli najväčšie nórske hviezdy. Johannes Thingnes Bø bral po troch trestných kolách dokonca až 23. priečku. 


Francúzka zaskočila domáce Nórky v superšprinte

Rýchle preteky Julii Simonovej vyhovujú, nakoľko sa v nich môže prezentovať rýchlou streľbou. V superšprinte, ktorý sa išiel na 6,5 kilometra a 4 položky, urobila len 2 chyby a zvíťazila o osem a pol sekundy pred Marte Røiselandovou. Tá musela krúžiť o jedno trestné kolo viac ako Francúzka. 

Foto: Stupeň víťazov superšprintu žien. (Autor: FFS)

Treťou v cieli bola Karoline Knottenová iba s dvomi nepresnosťami, ale pomalším behom. Vo finiši ju tesne nepredstihla víťazka prológu Justine Braisazová-Bouchetová, pretože ju ťažilo päť chýb na strelnici. Najväčšia favoritka Tiril Eckhoffová obsadila až siedmu priečku, nedarilo sa jej na strelnici, kde urobila až šesť chýb. 

Sedemkilometrový mužský superšprint si podmanili domáci biatlonisti. V desiatich sekundách sa umiestnili prví štyria Nóri, mimo stupňov víťazov zostal Johannes Thingnes Bø. Zvíťazil Vetle Christiansen s novým blond účesom o tri sekundy pred druhým Tarjeim Bøm a šesť sekúnd pred bronzovým Endrem Strømsheimom so siedmimi trestnými kolami. 



Najvyššie umiestneným reprezentantom z inej krajiny bol Antonin Guigonnat z Francúzska na siedmej priečke, kde už strata na Christiansena narástla na 26,5 sekúnd. Z Blinkfestivalenu tento ročník odstúpil Sturla Lægreid, ktorého citoval nórsky zväz a prezradil, že si potrebuje odpočinúť pred blížiacim sa vysokohorským sústredením. 


V sobotu ukončia biatlonisti účinkovanie na Blinkfestivalene streleckými duelmi a hromadnými štartmi. Program Blinkfestivalenu si prezriete tu. Všetko podstatné sledujeme na našich bleskovkách

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára