Gabriela Soukalová sa stratila v Alpách. Záchranári ju našli až na druhý deň - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

22. septembra 2022

Gabriela Soukalová sa stratila v Alpách. Záchranári ju našli až na druhý deň

Dovolenka bývalej českej biatlonistky Gabriely Soukalovej v talianskom Livigne sa premenila na drámu. Dvojnásobná majsterka sveta a trojnásobná olympijská medailistka sa v stredu stratila v horách počas vychádzky na bicykli a strávila noc v horách. Talianski záchranári ju našli zdravú až vo štvrtok popoludní ako informoval taliansky server La Provincia di Sondrio.

32-ročná Češka, víťazka Svetového pohára zo sezóny 2015/16, ktorá ukončila kariéru pred tromi rokmi a je matkou dcérky Izabelky Gabriely, stratila orientáciu v teréne v horách počas neskorého popoludnia. Ešte predtým stihla kontaktovať svojho aktuálneho partnera Miloša Kadeřábka a oznámiť mu približnú polohu s tým, že má slabú batériu telefónu. Talianske záchranné zložky okamžite spustili pátranie, ktoré ale bolo najprv neúspešné.

Až vo štvrtok ráno niekto počul z hôr krik, vďaka čomu sa podarilo určiť približné miesto pátrania. Krátko popoludní záchranári Gabrielu Soukalovú našli v nadmorskej výške 2270 metrov. Aj keď strávila noc v horách, tak bola v poriadku.

Zdroj: La Provincia di Sondrio
Foto: Gabriela Soukalová (Zdroj: Twitter)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára