Rösch venoval šieste miesto bývalému zosnulému trénerovi - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

11. decembra 2016

Rösch venoval šieste miesto bývalému zosnulému trénerovi

Biathlon, Michael Rösch, Klaus Siebert, Darja Domratschewa, Ricco Groß, Trainerkarriere, Krebserkrankung, DSV, Sachsen, ZDF, Olympiasieger, Ausrüstung
Nemeckému biatlonistovi v belgických službách Michaelovi Röschovi sa včera podaril veľký kúsok, V stíhacích pretekoch v slovinskej Pokljuke skončil na šiestom mieste, čo pre neho bolo veľkým zadosťučinením. Nebola tak núdza o emotívne chvíľky. 

"Ospravedlňujem sa, je to síce len blbé 6. miesto, ale pre mňa znamená všetko. Urobil som pre to veľa, naozaj všetko, čo urobiť išlo. " emotívne povedal Rösch pre nemecký ZDF. V minulosti patril k oporám nemeckej reprezentácie. V sezóne 2005/06 bol celkovo vo Svetovom pohári piaty a pomohol štafete k olympijskému zlatu. Prišli však aj horšie časy a v roku 2012 už s ním Nemci nepočítali. On to niesol ťažko. Hovoril o tom, že sa k nemu niektorí otočili chrbtom.


Rösch sa tak rozhodol prejsť do služieb Belgicka, ktorého reprezentantom sa stal od roku 2014. A po ôsmich rokoch sa v niektorom z pretekov opäť pozrel medzi najlepších desať. "Nikdy som nedúfal, že môžem ešte pretekať s najlepšími. Dnes sa mi ale podaril perfektný výsledok, " radoval sa 33-ročný rodák zo Saska.

V rozhovore Rösch nezabudol poďakovať rodine a všetkým, čo ho podporovali. Veľmi bolestná pre neho ale bola spomienka na jeho dlhoročného kouča Klausa Sieberta, ktorý v apríli podľahol rakovine. Práve na neho myslel počas posledného okruhu. "Je to pre teba, Klaus," povedal po pretekoch Michael Rösch so slzami v očiach.

Biathlon, Michael Rösch, Klaus Siebert, Darja Domratschewa, Ricco Groß, Trainerkarriere, Krebserkrankung, DSV, Sachsen, ZDF, Olympiasieger, Ausrüstung

Zdroj: ZDF
Foto: Screenshot ZDF

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára