Favoriti na francúzskej Summer Tour nesklamali - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

26. októbra 2016

Favoriti na francúzskej Summer Tour nesklamali

Foto: Summer Tour 2016 (facebooková stránka Circuits Nordiques FFS)
V Arçone sa cez víkend uzavrela Summer Tour francúzskych biatlonistov. Dve výhry získala v chladnom počasí Marie Dorinová Habertová. Medzi mužmi sa radovali Martin Fourcade a Fabien Claude.


Sobotňajšie šprinty

Summer Tour sa už išla v októbri, kedy v La Féclaz dvakrát suverénne triumfoval Martin Fourcade. A vyhral aj tretíkrát. V sobotňajšom šprinte neurobil jedinú chybu a druhého Jeana-Guillaumeho Beatrixa porazil o minútu. Treťou priečkou prekvapil mladý talent Emilien Jacquelin.



Triumf Marie Dorinovej Habertovej v šprinte žien bol predsa len tesnejší. S jednou chybou mala na čistú Anaïs Bescondovú náskok "len" 18,6 sekundy. Už s väčším odstupom si pre bronz došla Célia Aymonierová.

Video, na ktorom je Martin Fourcade v stúpaní.


Výsledky mužského šprintu
Výsledky ženského šprintu


Nedeľňajšie stíhacie preteky


Nedeľné stíhacie preteky mužov sa išli už bez Martina Fourcade. Jeho pozíciu na čele obsadil nováčik v A tíme Fabien Claude. Druhý Beatrix za ním zaostal o 48,6 sekundy, hoci obaja strieľali za dva. Bronz pripadol Simonovi Desthieuxovi.


O dvojitom triumfe Dorinovej Habertovej nemohlo byť sporu. Druhej žene z uplynulej sezóny Svetového pohára sa znovu najviac priblížila Bescondová, teraz ale strácala viac ako minútu. Na takmer dve minúty sa vyšplhal odstup tretej Chloé Chevalierovej.


Video zo streľby Marie Dorinovej Habertovej.


Výsledky mužských stíhacích pretekov
Výsledky ženských stíhacích pretekov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára