Letné spomienky: Hofer na paraglajdingu či Nowakowská s materskými povinnosťami - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

22. októbra 2016

Letné spomienky: Hofer na paraglajdingu či Nowakowská s materskými povinnosťami

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt summer memories
V dnešnom mobilnom a digitálnom svete takmer každý monitoruje svoje momenty v  každodennom živote. Ani biatlonisti sa v tomto nijako nelíšia od ostatných a to hlavne v letnom období, kedy majú čas zastaviť sa, vychutnať si horskú panorámu či stráviť voľný čas so svojou rodinou, priateľmi alebo si dopriať vytúženú pauzu. 

Veta mladej Grete Gaimovej k jej fotke, na ktorej si radostne vyskočila, môže byť príkladom typického letného príbehu nejednej biatlonistky: ,,Táto fotka s jazerným a horským pozadím opisuje moje krásne leto v Obertilliachu spojené s každodennými túrami a úžasnou prírodnou scenériou!" opisuje svoje zážitky 23-ročná Estónka, ktorá zažila premiéru vo Svetovom pohári pred štyrmi rokmi.




Milovník slnka

Komentár z úst Tarjei Bøa možno odhaľuje, prečo viac žien zverejňuje fotografie ako ich mužské náprotivky. ,,Takmer vôbec sa nefotím. Spolieham sa na ostatných." Na druhej strane spomína na najväčší letný zážitok. ,,Stal sa v prírode v jeden veľmi tmavý deň, keď sa predo mnou z ničoho nič zjavila slnečná záplava a nádherná dúha. Bol to neopísateľný pocit."




Cyklistka Džimová

Veľkolepé scenérie a stále meniace sa počasie sú každodennou rutinou pri tréningoch Julie Džimovej, úspešnej ukrajinskej biatlonistky. Pri blížiacej sa búrke vytiahne foťák a v okamihu nafotí niekoľko záberov. "Hoci sú koniec júla a začiatok augusta najteplejšími časťami v lete, najmä pri mori, stihla som byť za takmer 4,5 hodiny na bicykli suchá a zmočená päťkrát, veľa razy uzimená." 

Hovorí aj o tom, prečo rada bicykluje proti silnému vetru. ,,Vždy som zvedavá, ako mi to proti víchrici pôjde. Niekedy je oveľa ťažšie ísť dolu kopcom, ako hore. Zažila som i dvadsať minútovú víchricu a musím povedať, že to bola drina!," hovorí s úsmevom na tvári čerstvá 26 ročná Julia. Samozrejme pri svojich tréningoch pocítila aj množstvo pádov. ,,Padla som na rovnom úseku cesty, asi po sto kilometroch v hrozných podmienkach. Nahlas som sa začala smiať."




(Sociálne) aktívny Martin

Veľa žiarivých a slnečných dní podobných, ako zažila Ukrajinka Džimová zažil aj aktuálny víťaz hodnotenia Svetového pohára Martin Fourcade. Mimochodom, je pravým opakom Tarjeiho Bøa. Skoro na každom kroku má pri sebe mobil či fotoaparát a s fotkami sa vždy rád podelí s fanúšikmi na sociálnych sieťach. Ako je o ňom dobre známe, je milovníkom vonkajšieho prostredia a snaží sa trénovať so svojou partiou na vyhľadávaných lokalitách. 

Jednoznačne jeho najväčším zážitkom bol cyklistický výstup na viac ako dvetisíc metrov vysokú horu, ktorá sa nachádza v Pyrenejách na rozhraní Francúzska a Španielska, zvanú Col de Tentes. ,,Pripomína mi to dobré časy strávené s priateľmi v Heleninom (pozn.: Helena je Fourcadová priateľka, s ktorou sú niečo cez šesť rokov spolu) rodnom meste," porozprával nám jeho letnú skúsenosť. Čo poviete na ten výhľad?




Crawfordová na snehu

Sneh medzi fotkami Fourcada budete hľadať márne. Kanadský tím sa však cez leto vybral trénovať južne od rovníka a objavovať hory, ktoré boli dosť zasnežené. Rosanna Crawfordová zverejnila dve fotky s názvami Brendan a ja - milovníci zimných podmienok a Aké nenormálne lyžovanie počas troch týždňov s mojím tímom na Novom Zélande.




Od driny k oddychu

Lukas Hofer a jeho taliansky tím zas striedali povinnosti a záľuby koncom augusta. Bicyklovali od ich tréningového kempu v stredisku Forni Avoltri po prímorské mestečko Lignano na pobreží Jadranského mora a strávili celé popoludnie na pláži: a to bol dobrý dôvod na úsmev do kamery. 

Hofer je jedným z mnohých športovcov, ktorí milujú extrémne športy. Beh pomedzi hory, cyklistické preteky a špeciálne paraglajding, ktorý by sa dal nazvať ako jeho vášeň, mu najviac spríjemňuje voľný čas. ,,Jeden z mojích najlepších letov a všeobecne zážitkov počas tohto leta v impozantnom trojčlennom horskom masíve Drei Zinnen v Dolomitoch" opisuje Talian svoj najväčší adrenalín a záľubu.




Slovinský horský cyklista

Aj Klemen Bauer zdieľa Lukasovu dobrodružnú vášeň. Tento Slovinec mal počas väčšiny minulých závodov stopku. Dostal totiž zákernú mononukleózu. Napokon v júni vyzdravel a začal trénovať bez limitov. ,,Bol som na horskom bicykli, paraglajdoval som a chodil po horách koľko sa len dalo." Klemen si dokonca našiel čas aj na trénovanie v rakúskom Hochfilzene a zúčastnil sa na súťaži na horských bicykloch v Rakúsku v rámci Svetového pohára na horských bicykloch v dedine Leogang.





Olena v ružovom

Niektoré dobrodružstvá ale naplánované nie sú. Olena Pidhrušhná a jej kolegovia boli na dlhej túre v Obertilliachu, kde zažili lesné dobrodružstvo. ,,Na túre sme asi dve hodiny blúdili a išli sme nesprávnou cestou do lesných húštin. Keď si na to teraz spomeniem, tak to bola sranda, ale keď sme boli tam, zas až také zábavné to pre nás nebolo!" opísala situáciu najlepšia Ukrajinka a celkovo siedma v poradí Svetového pohára v minulej sezóne. Na konci leta si zašla zatrénovať a zároveň kochať sa krásnou prírodou na slovinsko-talianske hranice. Nezabudla si so sebou vziať aj jej nové ružové kolieskové lyže a pochváliť sa s nimi biatlonovej verejnosti.



Nadežda na Cypre

Leto je rovnako o prázdninách, rodine a priateľoch, ako o tréningoch a nových zážitkoch. Bieloruska Nadežda Skardinová o tom vie svoje. Pred prvým letným tréningom zašla na zaslúžený oddych na pobrežie Cypru. Jej snímka, na ktorej sa prechádza po skalnom brale nad Stredozemným morom, symbolizuje bezstarostný dovolenkový pocit. ,,Domov som prišla s plnou hlavou pamiatok a nezabudnuteľných spomienok." hovorí a teší sa na prichádzajúcu sezónu, do ktorej nastúpi v plnom eláne a s veľkými očakávaniami pre bieloruský tím.





Schempp v Taliansku

Dvadsaťsedem ročný Nemec si na relaxáciu zvolil najväčšie talianske jazero Lake Garda alebo Gardské jazero. Ani on nezabudol nafotiť zopár fotiek. ,,Tento odpočinok bol skvelým momentom a navždy ostane v mojej pamäti. Nádherná krajina a neopísateľná atmosféra idú jednoducho k sebe." radoval sa z letnej návštevy.




Obchodný mág Doro

Taliansky tím sa zúčastnil aj na súťaži v Livigne, destinácii v severnom Taliansku, známej so všemožnými nákupnými obchodmi. Dorothea Wiererová, označujúc sa ako kráľovná nákupov si spoločne s kolegyňou z talianského tímu Federikou Sanfilippovou vybehli do tohto obchodného raja. ,,Je tu tak veľa obchodov!" komentovala fotku na Facebooku 26-ročná Talianka. Večer si vyšla aj s inými biatonistkami na drink do centra mesta. Oveľa lepšie fotky, ako tie z pretekov, že?






Domov, sladký domov

S dlhým časom stráveným mimo doma je rodinný čas mimoriadne drahý. Najmä pre biatlonistov, ktorí majú malé dieťa. Brat Nasti Kuzminovej Anton Šipulin hovorí, že jeho najpamätnejšie dni strávil v kruhu rodiny. ,,Nepotreboval som nijako relaxovať, chcel som byť jedine s mojou manželkou Luizou a mojím synom a zažiť sladký pocit domova." Korčuľovali sa a užívali si každý deň v lete naplno. 




Dvojnásobná mamička

Weronika Nowakowská si toto leto užila poriadne. Na konci augusta sa jej narodili dvojčatá Jakub a Kacper. ,,Mojím chlapcom sa darí veľmi dobre. Sú takí roztomilí. Užívam si materstvo naplno!" hrdo poznamenala Poľka, ktorej sa v Svetovom pohári minulú sezónu moc nedarilo, zato v sezóne 2014/15 sa umiestnila na peknom 14.mieste v ťažkej konkurencii závodníc. 





Neuveriteľne zafarbená jeseň

Leto bolo naozaj plné krásnych zážitkov aj v biatonovom svete. Teraz sa presúvame do zimného obdobia, kedy sa môžeme tešiť na ostré závodenie na snehu. Wiererová si ešte pred štartom sezóny, v októbri stihla užiť pár dňovú dovolenku na ľadovci Dachstein, lyžovala v šortkách. Kanaďania zatiaľ trénovali na maximum v Utahu, kde sa mohli kochať pestrofarebnými stromami a neuveriteľne sfarbenou prírodou. ,,Neuveriteľné farby sú v tejto jeseni. Boli to krásne letné tréningy v našej domovine." 



Ako sa biatlonisti počas leta pripravili, zistíme už za necelých šesť týždňov, pri štarte Svetového pohára vo švédskom Östersunde.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára