Pre Lauru Dahlmeierovú sú aj naďalej prvoradé Majstrovstvá sveta - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

22. októbra 2016

Pre Lauru Dahlmeierovú sú aj naďalej prvoradé Majstrovstvá sveta

BIATHLON-WORLD-WOMEN
Foto: Laura Dahlmeierová (zdroj: sport1.de)
Cieľ nemeckej biatlonistky Laury Dahlmeierovej pre nadchádzajúcu sezónu je jasný: získať čo najviac medailí z Majstrovstiev sveta. Tak ako v predchádzajúcom ročníku.

Útok na premiérový triumf vo Svetovom pohári? Nič pre Lauru Dahlmeierovú. ,,Skutočným vrcholom pre mňa stále je Majstrovstvá sveta. Celkové poradie pre mňa nikdy nebude tým správnym cieľom. "

Už v minulej sezóne sa ešte len 23-ročná biatlonistka sústredila hlavne na šampionát v Osle. A výsledok? Získala medailu v každom z piatich pretekov, do ktorých nastúpila. Vrátane zlatej stíhačky.

,,Nejde to prekonať, ale rada by som to zopakovala," hovorí Dahlmeierová k zisku piatich medailí na jednom šampionáte. Teraz by ale bola spokojná aj s jedným cenným kovom. ,,Keby to vyšlo na medailu, bolo by to úplne skvelé. Inak sa ale pokúsim o to, aby som podávala po celú sezónu vyrovnané výkony. "

Práve vyrovnané výkony ale Laure v minulom ročníku neboli umožnené. Výrazne ju brzdili zdravotné problémy, a preto jej v celkovom hodnotení patrila až 6. priečka. Z 25 pretekov ich Nemka stihla len 18. Napriek tomu vystúpila hneď v 10 prípadoch na stupne víťazov. A päťkrát dokonca vyhrala, čím o jeden triumf predstihla Češku Gabrielu Koukalovú.



Čakanie na kráľovnú


Na zisk Veľkého krištáľového glóbusu čakajú Nemky od sezóny 2011/2012, kedy to dokázala Magdalena Neunerová. Navyše to bola už jej tretia celková výhra. Nemecko sa chváli aj ďalšími tromi víťazkami Svetového pohára. Na glóbus dosiahli Andrea Burkeová (za slobodna Henkelová), Kati Wilhelmová a Martina Becková (za slobodna Glagowová).

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt laura dahlmeier

Sama Dahlmeierová ale cestu za týmto úspechom považuje za veľmi ťažkú. ,,Môže sa toho toľko prihodiť. Jeden, dva zlé preteky a môžete sa prepadnúť dozadu. "

Viac o šancách Laury Dahlmeierovej na celkový triumf sa dozvieme zhruba za mesiac, kedy v Östersunde odštartuje nový ročník Svetového pohára.

Zdroj: sport1.de

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára