SP Oberhof 2017: Štartová listina šprintu mužov - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. januára 2017

SP Oberhof 2017: Štartová listina šprintu mužov

Prvými pretekmi Svetového pohára v roku 2017 bude šprint mužov v Oberhofe. Martin Fourcade v ňom bude útočiť už na šiesty triumf v rade.

V Oberhofe sa naposledy pretekalo pred dvomi rokmi, keď vyhral práve Martin Fourcade . Druhý bol Ole Einar Bjørndalen , ktorý by mohol patriť k favoritom aj dnes. Strelnica v Oberhofe je pre všetkých tradične orieškom. Teraz by mal fúkať vietor silný 5 m / s. Pretekárom na spúšti nepomôže ani mráz, ktorý by mohol šplhať až k mínus 10 stupňom.



Po zdravotnej pauze sa vracia Emil Hegle Svendsen , ktorému sa v Nemecku v minulosti podobne ako Fourcadovi a Björndalenovi tiež darilo. Kvalitné vystúpenie sa dá čakať od Rusov na čele s Antonom Šipulinom .


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt johannes thingnes boe
V Oberhofe neuvidíme Johannesa Bøa. Odcestoval domov kvôli prechladnutiu.
Otázkou ale je, ako sa bude dariť domácim. Atmosféra ich v minulých rokoch skôr zväzovala, ale Simon Schempp , Erik Lesser , Arnd Peiffer a Benedikt Doll majú veľmi slušnú formu.


Kto chýba?

Na štarte šprintu nebude rad známych biatlonistov. Trebárs Krasimir Anev, Nathan Smith, Andrejs Rastorgujevs, Tarjei Bø, Lars Birkeland, Jakov Fak, Jevgenij Garaničev a Lowell Bailey. Len pred niekoľkými minútami oznámil nórsky tím, že z Oberhofu domov pocestuje aj Johannes Bø z dôvodu prechladnutia! Túto hviezdnu neúčasť by mohli využiť aj slovenskí reprezentanti za lepším umiestnením.


Slováci na štarte

15. Matej Kazár , 68. Martin Otčenáš , 84. Michal Kubaliak 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt michal kubaliak

Novoročné preteky štartujú už o 14:15 na televíziách ČT Sport a Eurosport. Svoje tipy na dnešné šprinty nezabudnite nastaviť v tipovačke www.tipujbiatlon.cz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára