Čo nás čaká v biatlonovom roku 2018? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

1. januára 2018

Čo nás čaká v biatlonovom roku 2018?

Súvisiaci obrázok

Rok 2018 bude poriadne nabitý. V januári sa koná v Osrblí IBU Cup aj s výraznými osobnosťami, vo februári sa môžeme tešiť na Zimné olympijské hry, v auguste a v decembri elita zavíta aj do Nového Mesta na Morave. Čakajú nás tiež veľmi zaujímavé súboje o krištáľové glóbusy.

Jedna z najdôležitejších udalostí príde zrejme už v polovici januára. Minuloročná víťazka celého kolotoča SP Gabriela Koukalová má ohlásiť, či sa zúčastní olympiády. Je tiež otázkou, či naskočí do jedného z troch januárových Svetových pohárov. Tradične sa pôjde v Oberhofe, v Ruhpoldingu a v Antholzi .

6. a 7.januára sa v Osrblí koná tradičný IBU Cup. Tentokrát o mesiac skôr než je zvykom. Účasť na ňom je však vcelku zaujímavá. Najväčším lákadlom bude Simon Fourcade či ruskí reprezentanti Alexej Volkov, Dmitrij Malyško a Talianka Sanfilippová. Medzi favoritov budú patriť aj Matej Kazár s Martinom Otčenášom, ktorí sa chcú do nového roka poriadne rozbehnúť. Počet účastníkov oproti vlaňajšku narástol, s čím súvisia februárové ZOH. Užiť by si mali perfektne upravené trate aj napriek tomu, že počasie momentálne nepraje. Osrblie ale má v zásobe navezených 30-tisíc kubíkov umelého snehu, a tak o nedostatok snehu núdza nebude. Zaujímavé je, že počas dvoch dní sa bude prvýkrát bežať a strieľať len šprint. Pri stanovení programu sa rešpektovala hlavne požiadavka účastníkov, aby mohli ešte v národných kvalifikáciách zabojovať o nomináciu na ZOH.


Zimné olympijské hry v Pchjongčchangu štartujú pre biatlonistky 10. februára šprintom, o deň neskôr sa predstavia aj muži. Posledný závod, štafeta mužov, sa pôjde 23. februára. Opäť sa bude bojovať o 11 medailových sád, z ktorých sa Slováci pred štyrmi rokmi radovali práve z tej najcennejšej od Anastasii Kuzminovej, ktorú vybojovala v šprinte s náskokom 20 sekúnd pred Oľgou Viluchinovou.

Tesne po olympijských hrách dostanú priestor aj najlepší mladí biatlonisti a biatlonistky sveta. Pôjdu sa totiž Majstrovstvá sveta juniorov v Osrblí.

V marci bude finišovať Svetový pohár. Najprv príde Kontiolahti, potom Oslo a nakoniec Ťumeň . Zatiaľ nie je jasné, kto všetko do Ruska pôjde. Trebárs Kanaďania už ohlásili, že tam na 100% nepôjdu.

Ruskí fanúšikovia uvidia dosť možno boj o veľké krištáľové glóbusy až do posledného závodu, ako napovedá súčasná situácia. Martin Fourcade má na Johannesa Thingnesa Bøho náskok iba 20 bodov. Anastasia Kuzminová dokonca vedie pred Justine Braisazovou o 6 bodov. Naša reprezentantka by mohla sláviť triumf v domácom prostredí, narodila sa totiž práve v Ťumeni.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt anastasia kuzmina 2017
Ako dlho udrží Nasťa žltý dres?
Od biatlonu si neodpočinieme ani v lete. Na konci prázdnin, 24. až 26. augusta, sa v Novom Meste na Morave uskutočnia Majstrovstvá sveta v letnom biatlone. Keď sa na Vysočine šampionát konal pred siedmimi rokmi, tak pri tom boli aj najväčšie české a slovenské hviezdy.

Na štart zimnej sezóny 2018/2019 si potom budeme musieť počkať o trochu dlhšie. Slovinská Pokljuka bude hostiť úvodné preteky až na začiatku decembra. Tradičný Östersund sa kvôli organizovaniu Majstrovstiev sveta presunul na marec.

Druhý diel sa podľa zvyklostí uskutoční v rakúskom Hochfilzene a potom sa opäť prihlási o slovo biatlonový kotol, v ktorom to vrie - Nové Mesto na Morave. Vysočine Aréne pripadol predvianočný termín, pretekať by sa mohlo od 19. do 22. decembra, teda netradične do soboty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára