Dahlin vytvoril manifest, s ktorým chce vziať biatlon do novej éry. Nevzdáva sa ani Brokaová z Lotyšska - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

24. augusta 2018

Dahlin vytvoril manifest, s ktorým chce vziať biatlon do novej éry. Nevzdáva sa ani Brokaová z Lotyšska

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt olle dahlin

Už za tri týždne bude mať Medzinárodná biatlonová únia nového prezidenta. Alebo prezidentku. Švéd Olle Dahlin by nakoniec nemusel byť v súboji s Lotyškou Baibou Brokaovou tak jasným favoritom.

Podľa zákulisných informácií za bývalú lotyšskú ministerku spravodlivosti lobbujú Rusi, ktorí na minulých kongresoch vytvorili silnú alianciu s ďalšími postsovietskymi a východnými krajinami.

Prezidentskú kampaň už naplno rozbehol aj Dahlin, ktorý vytvoril 12stránkový manifest, podľa ktorého chce "vziať biatlon do novej éry."

Vziať biatlon do novej éry. Tak znie motto pravdepodobne nového prezidenta IBU.
Baiba Broka, sportazinas.com
Veľmi pravdepodobnou prezidentkou IBU sa môže stať aj 42ročná Lotyška Baiba Brokaová.
Popisuje v ňom svoj život zasvätený biatlonu. Bol pretekárom, trénerom, rozhodcom a teraz je tiež funkcionárom. Od roku 2010 vedie Švédsku biatlonovú federáciu a od roku 2014 je viceprezidentom IBU.

"Verím, že s jasným a efektívnym vedením môže byť biatlon silnejší ako kedykoľvek predtým. Musíme tvrdo pracovať a obnoviť čo najskôr dôveru všetkých zainteresovaných tým, že ukážeme dobré vedenie a finančnú transparentnosť, " píše Dahlin smerom k národným federáciám, ktorých zástupcovia 7. septembra v Poreči zvolia nástupcu Andersa Besseberga.


Foto: Olle Dahlin (Sweski)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára