Vítková a Moravec šampiónmi stíhacích pretekoch, Fialková má striebro + konečná bilancia MS - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

26. augusta 2018

Vítková a Moravec šampiónmi stíhacích pretekoch, Fialková má striebro + konečná bilancia MS




















Posledný deň MS v letnom biatlone priniesol ďalšiu medailovú radosť pre slovenský tím. Opäť sa o ňu postarala Paulína Fialková, ktorá sa stáva vicemajsterkou sveta v stíhacích pretekoch a pridáva k zlatej aj striebornú medailu. Darilo sa aj Čechom - dohromady majú zo šampionátu 10 medailí.


Československý úspech

Favoritka domácich divákov Veronika Vítková získala v posledný deň najcennejšiu medailu. S tretím najrýchlejším bežeckým časom a 2 chybami na strelnici sa zrodila česká senzácia. Na druhom mieste so štvrtým bežeckým časom a bilanciou 5 trestných kôl nás potešila striebrom Paulína Fialková, ktorá sa stáva v tejto disciplíne vicemajsterkou sveta. Za Vítkovou zaostala o 21 sekúnd. O druhú priečku sa uchádzala aj Galina Višnevskajová, ktorej v závere došli sily a stačilo to na tretiu priečku a druhú medailu - obe bronzové pre Kazachstan. 

Medailistky v stíhacích pretekoch (foto: Petr Slavík)

Sklamanie musela pociťovať najúspešnejšia žena na letných MS Monika Hojniszová, ktorá v záverečnej streľbe nezostrelila dva terče, čo ju zosunulo na nemedailovú pozíciu. Včera najrýchlejší čas dosiahla práve táto Poľka, dnes ju zdolala Ruska Vasilevová na 8.pozícii. 

Zvyšné Slovenky pohoreli predovšetkým na strelnici. Terézia Poliaková s Ivonou Fialkovou prišli na 28., respektíve 27.mieste s vyše 6 minútovou stratou. Jedinou hviezdou, ktorá zažiarila a premenila dve medaily v svoj prospech z nášho kádra sa stala Paulína Fialková.

Výsledkový servis

Zlato a striebro pre Čechov, Bartko najrýchlejší

Favorit našej redakcie na zisk zlata Ondřej Moravec neprekvapil a získal tretiu medailu pre Českú republiku, dohromady 13. Ďalšiu pridal aj Michal Krčmář, ktorý mal na konte o jedno trestné kolo viac. Pekný výkon predviedol aj Ukrajinec Artem Pryma. Zaistil tak druhú medailu pre Ukrajinu. 

Ondřej Moravec si beží za víťazstvom s náskokom vyše pol minúty. (foto: Petr Slavík)
Nádeje sa kládli aj do Martina Otčenáša či Tomáša Hasillu. Prvý menovaný predviedol skvelý beh, ťažili ho dve minely z prvých dvoch položiek. Stojky vyčistil a obsadil 13.miesto. Tomáš Hasilla uzatvoril dvadsiatku biatlonistov s tromi nepresnosťami a stratou na Moravca 2:27,3 minúty. Vôbec najrýchlejší čas spomedzi všetkých 57 biatlonistov dosiahol Šimon Bartko, ktorý napriek tomu, že mu to na trati chutilo, žiaľ obsadil až 26.pozíciu. Posunul sa o 16 miest nahor - štartoval s číslom 42. Michal Šíma skončil 39.

Výsledkový servis


Konečná bilancia

V konečnej bilancii medailových ziskov jednotlivých krajín sa Slovensko umiestnilo na skvelom 4.mieste.

Medailové poradie MS v letnom biatlone 2018
PoradieKrajinaZSB=
1.cze54413
2.rus3115
3.pol1315
4.svk1102
5.ukr0112
6.kaz0022
7.slo0011


Foto: Veronika Vítková (autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára