SP Pokljuka: Štartové listiny zmiešaných štafiet - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

2. decembra 2018

SP Pokljuka: Štartové listiny zmiešaných štafiet


Úvod Svetového pohára v Pokljuke obstarajú zmiešané štafety, najprv dvojíc a potom štvoríc. V štartových listinách síce nenájdeme niekoľko veľkých mien vrátane Laury Dahlmeierovej, Anastasie Kuzminovej a Ondřeja Moravca, niektoré krajiny ale nastúpia v najsilnejších zostavách.
Zmiešané dvojice
Nedeľa 2. 12. | 12:00
 slovenská dvojica chýba
Štartová listina
Zmiešané dvojice, to je disciplína ako šitá na mieru pre Lisu Hauserovú a Simona Edera. Rakúsky pár z doterajších siedmich pretekov vylovil dve výhry a dve druhé miesta, popri tom bola Hauserová raz druhá s Julianom Eberhardom.

Druhou favorizovanou dvojicou budú Anaïs Bescondová a Antonin Guigonnat, ktorí triumfovali pri posledných pretekoch zmiešaných dvojíc v Kontiolahti. Dve medaily má z tejto disciplíny Erik Lesser, ktorý bude chcieť uspieť po boku Franzisky Hildebrandovej.

Ostrostrelec Lars Birkeland bude držať veľmi vysoko Nórsko. Otáznik však visí pri výkone jeho partnerky Thekly Brunovej-Lieovej. Aj u Švédov by mal byť silnejší muž. Skúseného Fredrika Lindströma by však mohla dobre podporiť stabilná členka štafiet Linn Perssonová.

Medailové nádeje si robí tiež domáce duo v zložení Urška Pojeová a Jakov Fak. Záležať bude predovšetkým na psychickom a fyzickom rozpoložení mladej Slovinky. Do širšieho okruhu favoritov patrí aj Rusko, Lotyšsko, Taliansko, Japonsko či Južná Kórea.

Svoje tipy nezabudnite nastaviť do biatlonovej tipovačky Tipujbiatlon.cz, kde hráte tak ako minulý ročník o zaujímavé ceny. 

Zmiešaná štafeta
Nedeľa 2. 12. | 14:35
 8. Fialková Paulína, Poliaková, Hasilla, Otčenáš
Štartová listina
Medzi najväčších favoritov zmiešanej štafety patrí bezpochyby Nemecko a Nórsko. Obom tímom ale nastali pri zostavovaní štvoríc komplikácie. Nemcom bude na jednom zo ženských úsekov chýbať Laura Dahlmeierová, o ktorej absencii na úvod sezóny sa vedelo dopredu. Namiesto nej tak realizačný tím povolal Denise Herrmannovú. Spolu s ňou a ďalšími stálicami nemeckého tímu - Vanessou Hinzovou a Benediktom Dollom, dostane v zmiešanej štafete šancu Philipp Horn - novo prichádzajúci pretekár z IBU Cupu.

Nórom zmarilo pôvodné plány na štafetovú zostavu prechladnutie Tiril Eckhoffovej, ako sme Vás informovali na našej facebookovej stránke. Tá zatiaľ do Pokljuky neodcestovala. Tím v zložení Ingrid Tandrevoldová, Tarjei Bø a Johannes Thingnes Bø doplní Synnøve Solemdalová.

Naopak v plnej sile nastupuje tím Talianska. Ten v minulom roku v rovnakom zložení (Vittoziová , Wiererová , Windisch , Hofer) získal v zmiešanej štafete v Östersunde striebro. V druhej štafete v Kontiolahti Taliani dokonca zvíťazili.

Veľkými favoritmi na výhru budú aj Francúzi, ktorí do zmiešanej štafety nominovali najúspešnejších biatlonistov minuloročnej sezóny. Nechýba víťaz Svetového pohára Martin Fourcade a Anaïs Bescondová, najlepšia francúzska biatlonistka minuloročnej sezóny. Tých doplnia Simon Destieux a Justine Braisazová.

K adeptom na víťazstvo sa môžu pripojiť aj ďalšie tímy. Prekvapiť by mohla napríklad štafeta Švédska na čele s olympijskými medailistami Hannou Öbergovou a Sebastianom Samuelssonom. Zaujímavé tiež bude sledovať ruskú štafetu, ktorá sa musí zaobísť bez Antona Šipulina. Do nominácie štafety sa dostali tiež Iryna Starychová a Alexander Loginov, ktorí si v minulosti odpykali trest za doping.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára