Do zámoria na Svetový pohár neodcestuje Martin Fourcade či Hanna Öbergová. Kto ďalší absentuje a aké sú príčiny? (aktualizujeme) - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

4. februára 2019

Do zámoria na Svetový pohár neodcestuje Martin Fourcade či Hanna Öbergová. Kto ďalší absentuje a aké sú príčiny? (aktualizujeme)

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tarjei boe 2019
Svetový pohár sa bude konať ako už v každej budúcej sezóne aj v zámorských štátoch. Vo februári sú na programe Svetového pohára dve zastávky. V Canmore a Salt Lake City - Soldier Hollow. Okrem stálych účastníkov na podobných podujatiach tu máme aj takých, ktorí premýšľajú či za "veľkú mláku" odcestovať alebo nie. Nasledovní biatlonisti sa rozhodli pre druhú možnosť a zvolili šetriť sily.

Prvým, kto oficiálne ohlásil neúčasť v zámorí bol Martin Fourcade. Ten sa v prebiehajúcej sezóne výsledkovo trápi a nedokáže nadviazať na úspechy predošlých sezón. "Už od začiatku Svetového pohára nezodpovedá moja fyzická výkonnosť mojím štandardom, ani tomu, čo som predvádzal v tréningu. Vôbec sa nespoznávam a viem, že vy fanúšikovia ma na trati nespoznávate tiež, " bedákal v nedeľu na facebookovom účte vo svojom vyhlásení Martin Fourcade. Ako priznal, verí, že februárová pauza od závodenia mu pomôže v koncentrácii na marcové Majstrovstvá sveta vo švédskom Östersunde.


"Ospravedlňujem sa kanadským a americkým fanúšikom za to, že ma vo svojich strediskách neuvidia. A tiež želám v nasledujúcich pretekoch šťastie celému francúzskemu tímu. Vám všetkým potom ďakujem za podporu a náklonnosť, ktorú mi v každej situácii prejavujete, " ukončil smutné vysvetlenie Fourcade.

Včera sa k nemu pripojil ďalší z biatlonistov, ktorý sa v celkovom hodnotení nachádza v prvej desiatke. Šetriť sily na marcové Majstrovstvá sveta sa rozhodol aj Nór Tarjei Bø"Aby som na Majstrovstvách sveta predviedol to najlepšie, rozhodol som sa vynechať preteky Svetového pohára v Kanade a Spojených štátoch. Vďaka všetkým za podporu, uvidíme sa v Östersunde, " odkázal včera popoludní na Facebooku Tarjei Bø.


Je pochopiteľné, že švédsky tím podriaďuje všetko úspechu na domácich MS. Preto sa členovia áčka nezúčastnia závodov v Canmore a Salt Lake City. Zámorské predstavenie tak vynechá Hanna Öbergová, Sebastian Samuelsson, Mona Brorssonová alebo Linn Perssonová.

Zaujímavé ale bude sledovať úspešných mladíkov z nižšieho IBU Cupu Ingelu Anderssonovú a Feliciu Lindqvistovú.

Český tím nebude mať k dispozícii Ondřeja Moravca, ruský Jekaterinu Jurlovovú-Perchtovú. K nej sa z ruskej družiny pridajú Iryna Starychovová, Dmitrij Malyško či Anton Babikov, ktorí absolvujú sústredenie v talianskom Ridnaune. Cieľ je jasný - nabrať čo najlepšiu formu pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta.

Iryna Kryuková sa radí medzi ďalšie biatlonistky z elitnej desiatky Svetového pohára, ktorí nebudú vo februári štartovať v pretekoch Svetového pohára. Bieloruskí muži aj ženy nastúpia v Kanade len piati. V Soldier Hollow ich bude ešte menej. Z mužov sa nepredstaví Vladimir Čepelin, Sergej Bočarnikov a Anton Smolski.

Situáciu pred štartom zámorských zastávok monitorujeme. O najnovších informáciách Vás budeme informovať...


Foto: Tarjei Bø (Autor: Skichrono)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára