Majstrovstvá Nórska ovládol Birkeland, prekvapenie sa udialo medzi ženami - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

6. januára 2019

Majstrovstvá Nórska ovládol Birkeland, prekvapenie sa udialo medzi ženami



Lars Birkeland si hovorí o návrat do Svetového pohára. Na Majstrovstvách Nórska v Ålu v sobotu ovládol úvodný šprint pred veteránom Alexandrom Osom. Treba podotknúť, že neštartovali tie najväčšie hviezdy, podobne ako u žien, ktorým vládla Eline Grueová.

"Lars má nôž na krku," vyhlásil pred štartom šprintu mužov expert nórskej televízie NRK Ola Lunde s tým, že Lars Helge Birkeland bude musieť zdolať mladých vlčiakov, aby znovu získal miesto vo Svetovom pohári po tom, čo o neho po Hochfilzene prišiel.

Lars Birkeland si vzal jeho slová k srdcu a aj napriek problémom s palicou zvíťazil o 4,4 sekundy pred 38ročným Alexandrom Osom, ktorý pritom už aktívne nepreteká. Obaja strieľali čisto, tretí Erlend Bjøntegaard bol na jednom trestnom okruhu. Za víťazom zaostal o 11,4 sekundy.

V poli porazených skončili 13. Vetle Christiansen (2 + 0), 20. Henrik L'Abee-Lund (2 + 2) a 26. Johannes Dale (1 + 2), teda muži, ktorých sme mohli vidieť v Novom Meste na Morave .

V šprinte žien sa zrodilo malé prekvapenie. Ovládla ho zatiaľ nie príliš známa Eline Grueová pred aktuálnou líderkou IBU Cupu Švédkou Ingelou Anderssonovou a Jenny Enoddovou. Grueová neminula ani jeden terč, zatiaľ čo Anderssonová a Enoddová museli krúžiť jedno trestné kolo. Tomu zhruba zodpovedala ich strata v cieli.

O veľkej smole mohla hovoriť 26. Karoline Knottenová. Postojačky urobila svoju jedinú chybu, ktorú si však nevšimla, a tak sa nevybrala na trestné kolo. Za to dostala dvojminútovú penalizáciu. Bez minút navyše by bola celkom iste druhá, možno by aj zabojovala o víťazstvo.

Výsledky šprintu mužov
Výsledky šprintu žien

Zajtra nórsky šampionát pokračuje pretekmi s hromadnými štartmi.

Foto: Lars Helge Birkeland (© NTB)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára