MS Antholz: Loginov stopol nadvládu Nórska a Francúzska, Otčenáš na svetovej úrovni - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

15. februára 2020

MS Antholz: Loginov stopol nadvládu Nórska a Francúzska, Otčenáš na svetovej úrovni



Na majstrovstvách sveta v Antholzi sa zrodilo ďalšie prekvapenie. Alexander Loginov ukončil dlhú nadvládu nórskych a francúzskych biatlonistov a podmanil si rýchlostné preteky. Darilo sa aj dvom Slovákom, jeden z nich si vylepšil svoje kariérne maximum o osem priečok.

Priebeh pretekov smeroval k popredným umiestneniam nórskych a francúzskych biatlonistov. Najväčší favorit Johannes Thingnes Bø prepálil prvé kolo, minul hneď prvý terč, takže doplatil na to, že vietor sa oproti nástrelu otočil a nestihol na to zareagovať. So stojkou si poradil, ale posledný okruh poriadne vytuhol, na čo sme u víťaza minulej sezóny neboli zvyknutí. V bežeckej časti ho zdolal Quentin Fillon Maillet, ktorý krúžil rovnako ako Nór a dnešný víťaz Alexander Loginov

Ten vyštartoval s vyšším štartovým číslom, na trati mu to chutilo, na strelnici sa nemýlil a potvrdil druhý najlepší bežecký čas. Právom sa po prvýkrát stal majstrom sveta. 
Foto: Trojica najlepších mužov (Autor: Petr Slavík)
Ďalšie dve medaily putovali do francúzskeho tábora. Striebornú pozíciu získal Quentin Fillon Maillet, dnes najrýchlejší bežec. Nepostrážil si ale jednu ranu, ktorá ho stála víťazstvo. Bronzový bol Martin Fourcade, ktorý prejavil svoju spokojnosť s priebehom pretekov aj v cieli. Upevnil si tak vedúcu pozíciu v celkovom hodnotení SP a aj v šprinte.

Foto: Quentin Fillon Maillet a Martin Fourcade (Autor: Petr Slavík)
Nórski muži a najväčší favoriti odišli tretí deň MS s prázdnymi rukami, u nich nebude panovať zrovna úsmevná atmosféra. Bratské duo sa zoradilo tesne pod pódiom - Tarjei Bø bol vinou pomalšieho behu 4. a Johannes 5. Do elitnej šestky sa vtesnal Émilien Jacquelin s vysokým štartovým číslom.

Domáce publikum nepotešili ani dvakrát nepresný Lukas Hofer (21.) a trikrát Dominik Windisch (48.). Nevyužili tak znalosť strelnici v Antholzi, na ktorej pohoreli.

Na druhej strane svoje najlepšie preteky zajazdili Švéd Sebastian Sammuelson (11.), Martin Otčenáš (13.) a Anton Smolskij (15.). Slovenský reprezentant ukázal, že na veľké podujatia sa vie perfektne pripraviť a dokonca má v 32 rokoch ešte na vylepšenie 21.miesta, čo je jeho najlepším výsledkom na tejto úrovni. Pre RTVS dokonca prezradil:
Na strelnici som dal čisto obe položky. Na MS je možné všetko. Moje doterajšie výsledky tomu nenasvedčovali. Pred odchodom na záverečné sústredenie som musel ísť na vyšetrenie magnetickou rezonanciou a zistili, že mám vyskočenú platničku.
Na snímke
Foto: Martin Otčenáš na strelnici v Antholzi. (Autor: TASR)
Preteky sa podarili aj Šimonovi Bartkovi, ktorý síce tesne nebodoval, ale preukázal dobrú bežeckú formu, podobne ako Otčenáš. S dvomi chybami a vyše dvojminútovou stratou sa v cieli zaradil na 43.priečku a aj on si vylepšil životné umiestnenie (o jednu priečku z Pokljuky). Preteky nevyšli Tomášovi Hasillovi, ktorý ukončil šprint na 94.priečke a s veľkou stratou na Loginova.




Zajtra pokračuje šampionát stíhacími pretekmi žien (13:00) a aj mužov (15:15).

Foto: Alexander Loginov (Autor: Christian Manzoni)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára