MS Antholz: Víťazmi zmiešaných dvojíc Nórsko, Slovensko nedokončilo - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

20. februára 2020

MS Antholz: Víťazmi zmiešaných dvojíc Nórsko, Slovensko nedokončilo

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt roiseland boe
Zmiešané štafety v Antholzi dvojíc ovládlo podľa papierových predpokladov nórske duo Marte Røiselandová, Johannes Thingnes Bø. Slováci po treťom úseku museli byť stiahnutí z trate.

Medaily pre biatlonové veľmoci

Z 30 štafiet na štarte (najviac v histórii) si s talianskymi podmienkami dokázala najlepšie poradiť tá najviac favorizovaná - nórska. Marte Røiselandová ťahá medailovú šnúru od úvodu šampionátu, keďže v každých pretekoch získala medailu. Jej parťák Johannes Thingnes Bø jej primerane sekundoval. Na strelnici síce dobíjal štyrikrát, čo však dokázal na trati dohnať. Novopečený otecko získal tretiu medailu v Antholzi.

Vypredaný štadión pozitívne naladil nemecké duo. Franziska Preussová potvrdila formu a s Erikom Lesserom utvorili silný tandem. Po treťom úseku boli dokonca na vedúcej pozícii. Lesser ale nestačil na bezchybného Nóra v poslednej položke.
Foto: Franziska Preussová s Erikom Lesserom. (Autor: Petr Slavík)
Bez medaily sa nezaobišiel ani francúzsky tím. Émilien Jacquelin na štvrtom úseku zažiaril, dvomi nulami posunul svoj tím na bronzovú priečku. Slabšie mu sekundovala Anais Bescondová, ktorá zaznamenala dve nuly na prvom úseku. Francúzi boli dnes najpresnejší.
Foto: Anais Bescondová a Émilien Jacquelin (Autor: Petr Slavík)
Tesne za medailovými pozíciami zaostali olympijskí víťazi zo Švédska Hanna Öbergová a Sebastian Samuelsson. Dobíjať museli až sedemkrát. Piata priečka patrila švajčiarskemu celku Lene Häeckiovej s Benjaminom Wegerom, ktorý zaznamenal nárast formy. Aj ich odsunula horšia strelecká bilancia (0+9). Šesticu doplnili špecialisti na túto disciplínu Lisa Hauserová so Simonom Ederom, aj napriek tomu, že Eder bol na oboch svojich úsekoch bez dobíjania.

Za očakávaniami zaostal domáci tandem Dorothea Wiererová a Lukas Hofer. Príčinou bola komplikácia na treťom úseku Talianky, keď musela dokonca na trestný ovál.

Slovenské duo Veronika Machyniaková, Tomáš Hasilla preteky nedokončili, pretože boli predstihnutý lídrami o kolo. Pre RTVS sa Machyniaková po štafete vyjadrila takto: ,,Od rána som sa necítila dobre, mala som hrozné kŕče v bruchu. Hrozné to dnes bolo a mrzí ma to hlavne kvôli nášmu tímu. No nemohla som s tým nič robiť." 

Výsledkový servis


Zajtra majú biatlonisti prestávku. Program pokračuje cez víkend klasickými štafetami a hromadnými štartami.

Foto: Marte Røiselandová a Johannes Thingnes Bø (Autor: Eurosport)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára