Čínski biatlonisti nemôžu do konca roka vycestovať na Svetový pohár. Bjørndalen smúti - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

19. novembra 2020

Čínski biatlonisti nemôžu do konca roka vycestovať na Svetový pohár. Bjørndalen smúti

V pondelok dostal Ole Einar Bjørndalen správu, ktorej sa obával. Čínski biatlonisti nemôžu do konca roka vycestovať do Európy. To znamená, že prídu minimálne o 22 pretekov Svetového pohára.


"Koronavírusová situácia v Európe je pravdepodobne hlavným dôvodom, prečo nemôžeme cestovať," prezradil Bjørndalen nórskej televízii TV2. "Je to veľká škoda pre tím. Teraz už sa ale musíme pripravovať na ďalšiu príležitosť, ktorá príde v januári v Oberhofe. "


Neúčasť v toľkých pretekoch je pre čínskych biatlonistov športovou tragédiou. Nebudú môcť zbierať body do Pohára národov, ktorý rozhodne o počte olympijských miesteniek.


Muži i ženy musia skončiť do 20. priečky, aby mohli v Pekingu štartovať v štyroch a zostaviť tak štafetu. To je s toľkými vynechanými preteky nereálne. Číňanom tak zrejme pripadne len kvóta dvoch mužov a dvoch žien, ktorú získava usporiadateľská krajina automaticky.


Zdroj: TV2
Foto: Ole Einar Bjørndalen (Autor: Alex Zhovtiuk)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára