Šprinty v Idre: Švédi si postrážili dominanciu, dva bronzy putujú do Česka - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

14. novembra 2020

Šprinty v Idre: Švédi si postrážili dominanciu, dva bronzy putujú do Česka

V sobotňajších testovacích šprintoch za účasti českej, lotyšskej, rumunskej či estónskej konkurencie, najlepšie obstáli domáce ženy a muži. Pôvodne sa mali ísť preteky ako tradične v nórskom Sjusjøene, no kvôli vládnym reštrikciám to nebolo možné, a tak sa podujatia zhostila vedľajšia krajina a švédske stredisko Idre. 


Šprint mužov

V doobedňajšom šprinte dominovalo švédske duo Sebastian Samuelsson a Jesper Nelin, ktorí boli pre seba rovnocennými súpermi. Obaja strieľali 0+1 a Samuelsson mal navyše po druhej streľbe k dobru 9,4 sekundy. Nelin ale predovšetkým v poslednom kole letel a napokon podľahol Samuelssonovi len o 1,1 sekundy. Odsunul tak za svoj chrbát bezchybného Ondřeja Moravca, ktorý držal po stojke druhé miesto a pre Česko vybojoval prvý bronz. 

Výborné výkony podali dvaja juniori. Štvrtý Malte Stefansson (1 + 1) a piaty Tomáš Mikyska (0 + 1). Striedanie švédskych a českých vlajok pokračovalo ďalej, šiesty došiel Martin Ponsiluoma (0 + 1) a siedmy Michal Krčmář (2 + 0), ktorému sa nepodarila úvodná ležka, v ktorej urobil dve chyby a navyše aj spadol pri odchode zo stavu. Stojku však bleskovo vyčistil a v záverečnom kole sa posunul o šesť miest.

Sebastian Samuelsson v Idre 


Šprint žien

Na obed sa na trať vydali biatlonistky. Najväčšou favoritkou bola Hanna Öbergová. Tá rozbehla preteky rozvážne. Po dvoch presných streľbách jej patrilo druhé miesto, na rovnako bezchybnú krajanku Johanne Skottheimovú, na ktorú favoritka strácala 4 sekundy. V závere pretekov ale štvrtá žena uplynulého ročníka Svetového pohára stupňovala tempo a vyhrala o 17,7 sekundy.





Ešte rýchlejšie ale bežala Markéta Davidová. Po oboch streľbách musela na trestné kolo, ale aj tak vybojovala tretiu priečku a pridala sa k bronzovému Ondřejovi Moravcovi. Na víťazku stratila 34,6 sekundy.

Veľmi dobre bežala tiež štvrtá Elvira Öbergová (0 + 2), ktorá bola 20 sekúnd za Davidovou. Ďalšia zo Švédok Mona Brorssonová obsadila piatu priečku a šiesta došla Estónka Tuuli Tomingasová (obe 0 + 1).

Výborný bežecký výkon podala siedma Lucie Charvátová (1 + 2), vyššie ju nepustili tri chyby. Podobne sa darilo na strelnici pri svojom debute medzi biatlonistkami Stine Nilssonovej (2 + 1). Bývalá bežkyňa na lyžiach bola s 11. miestom určite spokojná.


Biatlonový víkend v Idre pokračuje v nedeľu skrátenými vytrvalostnými pretekmi. Opäť začínajú muži o 10:00, ženy budú nasledovať o 11:50. Priame prenosy pobežia na webe SVT. V prípade, že nemáte možnosť sledovať, rovnako ako dnes budeme informovať o vývoji pretekov na našej facebookovej stránke

Foto: Hanna Öbergová (Autor: Nordic Focus)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára