SP Hochfilzen: Ďalšiu nórsku jazdu ovládla Eckhoffová, Ivona Fialková v stíhačke - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

18. decembra 2020

SP Hochfilzen: Ďalšiu nórsku jazdu ovládla Eckhoffová, Ivona Fialková v stíhačke

Nórske predstavenie pokračovalo aj v piatkových ženských šprintoch v rakúskom Hochfilzene, keď sa tri nórske ženy umiestnili na najvyšších medailových priečkach. Zo Sloveniek sa do stíhacích pretekov kvalifikovala iba Ivona Fialková.


Nórske trio na pódiu

Jasnou favoritkou dnes bola Tiril Eckhoffová. Aj s jednou chybou v ležke dokázala zvíťaziť nad súperkami. Na trati bola najrýchlejšia a v celkovom hodnotení Svetového pohára sa posunula zo siedmej na piatu priečku. Vyhrala svoje druhé preteky od začiatku sezóny.


Pódium bolo doplnené ďalšími nórskymi farbami, zásluhou Ingrid Landmark Tandrevoldovej a Marte Røiselandovej, ktoré zapísali druhý a štvrtý najrýchlejší bežecký čas. Marte Røiselandová si tak aj naďalej udržala žltý trikot pre líderku hodnotenia SP. Pred druhou Hannou Öbergovou, ktorá dnes skončila šiesta, má náskok 22 bodov. 

Foto: Tiril Eckhoffová, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Marte Røiselandová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Nórske výsledky z dnešných a včerajších šprintov sú zároveň aj dôkaz toho, ako senzačne mali nórski reprezentanti namazané pre šprinty v Hochfilzene. Pripomeňme, že včera sa v najlepšej štvorke umiestnili taktiež iba Nóri. 



Öbergové sa zlepšili, Alimbekavová zaváhala

Forma z Hochfilzenu ostala aj Franziske Preußovej. Nedávne bronzové umiestnenie v šprinte dnes nedosiahla a pohoršila si o jednu pozíciu, no Franziska zaznamenala stúpajúcu formu. A najmä v šprintoch. Po štyroch odjazdených šprintoch sa v hodnotení disciplíny drží na skvelej šiestej priečke. 

Sestry Öbergové sa umiestnili za sebou. Elvira Öbergová prišla do cieľa piata, staršia Hanna Öbergová šiesta. Obe ťažila jedna nepresnosť v ležke. Švédky budú spokojné, pretože posledné predstavenie v šprinte nevyšlo obom a dnes si zapíšu do Svetového pohára vyššie bodové zisky. 

Prvýkrát zaváhala Bieloruska Dzinara Alimbekavová, ktorá urobila tri chyby na strelnici a skončila 31. To ale bieloruskú reprezentáciu mrzieť nemuselo, pretože Jelena Kručinkinová ju v Top 10 senzačne nahradila siedmym miestom. 


Slovenky nezažiarili, Ivona Fialková bude v stíhačke

Ivona Fialková siahala dnes po bodoch, chýbali jej iba štyri sekundy. Všetko si  skomplikovala dvoma chybami na prvej položke a do cieľa prišla 45., čo jej stačilo na účasť v zajtrajšej stíhačke, kde bude jedinou Slovenkou na štarte. 

Foto: Ivona Fialková (Autor: Igor Stančík/SZB)

Paulína Fialková najviac stratila v poslednom kole, kde už určite stratila aj motiváciu zo štyroch trestných kôl. V cieli sa s prvým trimestrom sezóny rozlúčila až 80. miestom. Veronika Machyniaková potrebovala strieľať čisto, aby sa prebojovala aspoň do sedemdesiatky. Urobila jednu chybu v stojke a s takmer najhorším bežeckým časom skončila 88.

Top 3 na tlačovej besede

🥇 Tiril Eckhoffová (Nórsko)
🥈 Ingrid Landmark Tandrevoldová (Nórsko) +7,6 s
🥉 Marte Røiselandová (Nórsko) +24,6 s


Výsledkový servis

Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: Christian Manzoni/IBU) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára