Novinky v pravidlách biatlonovej sezóny 2021/22 - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

26. novembra 2021

Novinky v pravidlách biatlonovej sezóny 2021/22

Prinášame Vám prehľad zmien, ku ktorým došlo v biatlonových pravidlách pred sezónou.

  1. Zakázané materiály. Od novej sezóny sa nesmú pri mazaní lyží používať látky z kyseliny perfluorooktánovej (C-8). Platí to ako pre medzinárodné, tak domáce preteky.
  2. Zmiernenie penalizácie pri predčasnom štarte. Ak biatlonista v individuálnych pretekoch odštartuje pred časovým oknom určeným na štart, bude sa mu počítať skutočný čas štartu a navyše dostane penalizáciu 30 sekúnd. Oproti minulým rokom tu dochádza k zmierneniu trestu, kedysi za to bol biatlonista diskvalifikovaný.
  3. Nesprávna odovzdávka. Ak biatlonisti neodovzdajú štafetu dotykom, ale obaja sa budú nachádzať v odovzdávacom území, tak prijmu penalizáciu dvoch minút. Aj za toto previnenie bola predtým diskvalifikácia.
  4. Vrátenie sa na trestné kolo. Keď si biatlonista uvedomí, že mal ísť na trestné kolo, môže sa vrátiť a ísť v protismere. Nesmie samozrejme prekážať ostatným pretekárom.
  5. Rovnosť bodov pri kvalifikácii do hromadného štartu. U biatlonistov mimo postupových 25 (15) zo Svetového pohára rozhoduje lepší výsledok na prebiehajúcej súťaži (ZOH, MS, SP), potom lepšie poradie v hodnotení Svetového pohára a nakoniec IBU kvalifikačné body.

Kompletné pravidlá v českom jazyku s vyznačenými zmenami sú dostupné TU. Pre tých, ktorých zaujíma viac štatistík a zaujímavostí o strediskách či biatlonistoch, tak práve vyšiel tradičný predsezónny sprievodca Medzinárodnej biatlonovej únie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára