Testovacie preteky pokračujú: V nedeľu čakajú biatlonistov skrátené vytrvalostné preteky a hromadné štarty - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

14. novembra 2021

Testovacie preteky pokračujú: V nedeľu čakajú biatlonistov skrátené vytrvalostné preteky a hromadné štarty

O dva týždne odštartuje Svetový pohár v Östersunde a biatlonisti si môžu vyskúšať, ako sú na tom s formou. Škandinávia opäť pripravila predsezónne testovacie preteky v strediskách Idre a Sjusjøen, ktorých sa zúčastní aj talianska, švajčiarska, francúzska, česká či slovenská reprezentácia. Dnes biatlonisti uzavrú účinkovanie v skrátených vytrvalostných pretekoch v Idre a hromadných štartoch v Sjusjøene. 

Na štarte v Idre bude opäť 7 mužov a žien. S číslom 1 vyštartuje o 9:30 Tomáš Sklenárik, Matej Baloga má 4, Tomáš Hasilla 21, Šimon Bartko 39 a päticu uzatvára Michal Šíma s číslom 46. Medzi ženami zabojujú o dobrý výsledok včera ôsma Paulína Fialková (č. 142) a Ivona Fialková (č. 144), ktoré odštartujú krátko po dvanástej hodine. 

Nepodarený šprint budú chcieť v skrátených vytrvalostných pretekoch napraviť 7. Dorothea Wiererová a 10. Hanna Öbergová. Víťazstvo budú chcieť zopakovať Sebastian Samuelsson a Linn Perssonová, ktorí ukázali, že sú pred úvodom sezóny v dobrej streleckej i bežeckej pohode. 

Súťažiť sa bude aj v Sjusjøene kde sú na programe hromadné štarty. Skvele sa včera zadarilo prvým dvom mužom šprintu Sivertovi Bakkenovi a Håvardovi Bogetveitovi. V pretekoch žien budú chcieť Nórky vrátiť porážku Francúzke Julii Simonovej

Preteky v Idre bude opäť možné sledovať naživo na SVT Play. Preteky zo Sjusjøenu vysiela NRK len na území Nórska, sledovať ale môžete online výsledky z Datacentra. 

Program nedeľňajších pretekov

9:30 – Idre – Skrátené vytrvalostné preteky mužov ( štartová listina )
10:45 – Sjusjøen – Hromadný štart mužov B ( štartová listina )
11:40 – Idre – Skrátené vytrvalostné preteky žien ( štartová listina )
12:30 - Sjusjøen – Hromadný start žien ( štartová listina )
14:15 - Sjusjøen - Hromadný štart mužov A ( štartová listina )

Foto: Sturla Lægreid (Autor: Kevin Voigt)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára