Novým servismanom slovenskej reprezentácie bude Benka-Rybár, nahradí Slovinca Plahutnika - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

25. augusta 2022

Novým servismanom slovenskej reprezentácie bude Benka-Rybár, nahradí Slovinca Plahutnika

Po tom, ako jedna z opôr slovenského servisného tímu Slovinec Miha Plahutnik na poslednú chvíľu cúvol od dohody so Slovenským zväzom biatlonu (SZB) na ďalšie olympijské obdobie, čakala prezidenta nášho zväzu Petra Vozára a sekretariát neľahká úloha. Nahradiť tohto skvelého servismana lyží, ktorého do zväzu dotiahli sestry Fialkové, novou persónou. 


Víťaz Bielej stopy a niekoľkonásobný majster Slovenska

Čo sa zdalo ako nemožná úloha, sa nakoniec obrátilo v skvelý výsledok. Zväz sa totiž dohodol na spolupráci s azda najdlhšie pôsobiacim servismanom pri slovenskom bežeckom lyžovaní a niekdajším elitným bežcom na lyžiach, 40-ročným Ondrejom Benka-Rybárom. Spolu so Štefanom Lichoňom, ktorý zostal ako šéf servisu pôsobiť na Slovensku aj pre ďalší olympijský cyklus, vytvoria motor nášho servisného tímu pre nadchádzajúcu sezónu.

Foto: Ondrej Benka-Rybár v roku 2004.

Týchto dvoch skúsených matadorov doplnia bývalí biatlonisti v podobe 21-ročného Petra Goliana a 19-ročného Adama Koštiala, ktorí veríme, že nazbierajú dostatočné skúsenosti a v budúcnosti preberú náš servisný tím a stanú sa lídrami. Táto štvorkombinácia má najlepší predpoklad pripravovať lyže tak, ako minulý rok a my dúfame, že tak dopomôžu ku kvalitným výsledkom našim biatlonistom.


A čo zvyšok tímu?

Minulý rok došlo v slovenskej reprezentácii k spojeniu mužského a ženského tímu. Oba tímy sa tak dostali pod taktovku hlavného trénera Tomáša Kosa. Druhý tím vedie v príprave Lukáš Daubner, ktorý je naďalej reprezentačným trénerom žien. Má pod sebou sestry Machyniakové, Henrietu Horvátovú, Tomáša Sklenárika a juniora Damiána Cesneka. Po krátkom návrate do A-tímu definitívne skončil Dušan Otčenáš a Samuel Závalec, ktorý využil ponuku od českého tímu.

Hlavným trénerom mládeže ostal Peter Kazár, ktorý viedol ďalšiu skupinu pretekárov v juniorskom a dorasteneckom veku, ktorá bude určite tiež tlačiť na to, aby sa dostala na reprezentačné akcie. Sestry Remeňové by určite chceli pravidelnejšie nastupovať vo Svetovom pohári, spolu s Emou Kapustovou i Filipom Burym.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára